Rămâi conectat

Ştirea zilei

Este oficial! După 21 de ani, Teodor Atansiu renunță la Alba și se mută definitiv în politica mare. Cine îi va lua locul?

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Senatorul de Alba Teodor Atanasiu, cel mai vechi preşedinte de organizaţie judeţeană a PNL din istoria post-decembristă a României, a mărturisit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că vizează funcția de co-președinte a noului PNL, care urmează să rămână vacantă după ce Klaus Iohannis va depune jurământul de președinte al României, și că renunță la șefia filialei Alba.

Atanasiu ocupă în prezent funcția de co-președinte al PNL Alba, de co-președinte al celei mai mari și importante organizații liberale din țară, respectiv cea din capitală și funcția de prim-vicepreședinte al PNL.

Reporter: V-ați gândit la un succesor pentru șefia organizației PNL Alba?

Teodor Atanasiu: Nu trebuie să mă gândesc eu, trebuie să se gândească colegii mei. O să am o întâlnire cu ei astăzi și o să îi anuț că le mulțumesc foarte mult pentru modul în care am colaborat cu ei timp de 21 de ani, din 1993 sunt președinte la PNL Alba, dar nu o să pot să rămân în continuare pe această funție și vor trebui să își găsească un succesor.”

În ceea ce privește candidatura la funcția de co-președinte al noului PNL, Teodor Atanasiu susține că se bucură de sprijinul multora dintre colegii săi de partid, dar că nu se dorește a fi o competiție internă acerbă pentru acest post interimar, valabil până în 2017. Liderul liberal a precizat că o decizie în acest sens se va lua până la data de 21 Decembrie.

După plecarea lui Klaus Iohannis, postul de co-președinte va fi ocupat de unul dintre vicepreședinții PNL, pe care îl va vota Biroul Național al fostului PNL, format din 78 de membri.

Astfel, unul dintre cei 32 de vicepreședinți ai partidului urmează să îi succeadă lui Klaus Iohannis, până în anul 2017, când va avea loc congresul național și va fi ales noul președinte al PNL.

Eu sunt unul dintre candidații la acest post și mă bucur de susținerea multora dintre colegi.

Sper să nu fie o bătălie mare fiind totuși vorba de un post de interimat. Ne vom întâlni și vom sta la o discuție amicală să alegem pe cine ar reprezenta cel mai bine interesele partidului. Până în acest moment doar Ludovic Orban și eu ne-am anunțat candidaturile.

Acestă situație trebuie rezolvată înainte de duminică, 21 Decembrie, când președintele Klaus Iohannis va depune jurământul”, a explicat senatorul de Alba.

Indiferent însă de rezultatul acestor alegeri interne, Atanasiu este decis să renunțe la conducerea organizației PNL Alba și să  continue activitatea politică la nivel central.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Alegeri locale 2024: Anunț privind desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora

Unirea Ziarul

Publicat

în

Alegeri locale 2024: Anunț privind desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora A N U N Ţ În conformitate cu dispoziţiile Hotărârii nr. 34H/19.04.2024 a Biroului Electoral […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea