Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Eşec la Simeria, efectiv „subţire”, campionatul bate la uşă!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

FC Unirea Alba Iulia se confruntă cu mari probleme cu numai două săptămâni înaintea startului dificilului campionat ce urmează. Divizionara secundă suferă în jocurile de verificare, criza financiare este acută, lotul aflat sub comanda lui Gabriel Rotaru se prezintă modest din punct de vedere valoric. Vineri seara, în meciul „amical” extern cu gruparea din Liga a III-a CFR Simeria, uniriştii au pierdut 1-2 (1-2), reuşite semnate de Pepenar (9, autogol, a deviat balonul după o lovitură liberă executată de M. Cristea), respectiv D. Dăscălescu (14), Făgărăşanu (17). Formula utilizată de vizitatori a fost compusă din Pascal – Schuller, M. Pistol, Potopea, Al. Giurgiu – Cl. Oara, Ciofu, M. Cristea, Ov. Munteanu – S. Mureşan, Litean, mai intrând Lasc, M. Oprea (există neînţelegeri contractuale în cazul său), Contor, Al. Man, I. Grozav, Al. Stan, Drăgan şi Cârmaci (ultimii doi în probe, n-au fost reţinuţi). Proxima repetiţie estivală este programată sâmbătă, 13 august, la Alba Iulia, cu Arieşul Turda.
l”Roti” supărat pe atitudine
„Sunt supărat din pricina atitudinii unor jucători, unii au pretenţia să joace în «B» dar se plimbă pe teren. La modul cum ne-am prezentat la Simeria ar trebui o echipă întreagă. Mă îngrijorează prestaţiile din jocurile de verificare, dar la urma urmei n-ar fi trebuit să susţinem prea multe astfel de meciuri, ţinnd cont de programul echipei, însă le-am acceptat întrucât fuseseră stabilite deja”, a declarat antrenorul Gabriel Rotaru. Unirea a încheiat cu o înfrângere stagiul centralizat de pregătire şi a adunat numai o victorie, în cele 5 dispute ale verii, majoritatea cu adversari de categorie inferioară.
lLot modest… Y. Camara şi M. Petcuţ doriţi
Dincolo de anumite circumstanţe atenuante, încheierea cantonamentului cu încărcătură fizică sau numeroasele absenţe (Bâlu, Bumbac, Pleniceanu, D. Militaru, Sg. Costea, Pecarov sau Bucurică), rămâne concluzia: în acest moment FC Unirea se găseşte departe de pretenţiile unei formaţii din eşalonul secund, în condiţiile în care lupta pentru evitarea retrogradării se anunţă cruntă. În consecinţă, oficialii ardeleni caută pe ultima sută de metri să aducă jucători, principalele nume vizate fiind francezul Y. Camara (pentru o revenire), M. Petcuţ (FCM Tg Mureş) precum şi posibilul îmnprumut a doi jucători de la Astra Ploieşti, prin intermediul directorului sportiv Mihai Dăscălescu.
lM. Cristea – o certitudine, Ov. Muntean şi Litean au plecat
Dacă la Ov. Munteanu (neînţelegeri financiare) şi Litean (a preferat să joace la Ungheni) s-a renunţat, în schimb prestaţiile mijlocaşului Marius Cristea (Europa Alba Iulia) au impresionat pe toată lumea, iar fotbalistul albaiulian de 22 de ani reprezintă un transfer aproape bifat, o achiziţie aşteptată cu interes, în speranţa întăririi liniei de mijloc, un compartiment deficitar. Altfel, astăzi se va purcede la negocieri concrete pe tema fuziunii sau a colaborării între reprezentanţii Europa Alba Iulia şi CS Zlatna, echipă ce dispune de loc în eşalonul terţ, dar nu are echipă.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 3, etapa a 9-a, se apropie vacanța: jocuri interne pentru Metalurgistul Cugir și Industria Galda, deplasări pentru albaiuliene

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 3, etapa a 9-a, se apropie vacanța: jocuri interne pentru Metalurgistul Cugir și Industria Galda, ultimele apariții în fața fanilor, și deplasări pentru albaiuliene. CSU Alba Iulia va intra în vacanță după acest duel de la Mediaș. Se apropie vacanța pentru conjudețenele care activează în Seria 9 din eșalonul terț. În etapa a 9-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea