Rămâi conectat

Cultură Educație

Elevii și cadrele didactice din Vinerea, voluntari în ,,Săptămâna legumelor și fructelor donate’’

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VINEREA ELEVILa Şcoala „Ioan Mihu” din Vinerea – instituție arondată Școlii Gimnaziale nr.3 Cugir s-a derulat campania socială ,,Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”, din cadrul Strategiei Nationale de Acţiune Comunitară (SNAC). Campania a implicat voluntari, elevi şi profesori din cadrul şcolii care promovează acţiunile umanitare din cadrul SNAC.

Scopul acestei campanii a fost de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente. Prin acest demers s-a urmărit consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.

Campania ,,Săptămâna legumelor şi a fructelor donate” a constat în strângerea de legume şi fructe de către elevii voluntari implicaţi în programul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale.

Acțiunea a debutat prin discutarea activitatii la nivelul conducerii scolii, prezentarea acesteia tuturor cadrelor didactice cu scopul de a disemina informatia în rândul elevilor. Cadrele didactice și elevii au fost informați cu privire la scopul activității și modalitațile de implementare a acesteia. Elevii au realizat afișe de promovare a activității și s-au implicat activ pe tot parcursul campaniei. Acțiunea a constat în strângerea, preluarea, sortarea și depozitarea legumelor și fructelor, identificarea beneficiarilor. Fructele și legumele strânse au ajuns în bune condiții la beneficiari.

Au fost implicaţi în acţiunea de strângere a legumelor şi fructelor toți elevii școlii, alături de cadrele didactice care au coordonat şi sprijinit activitatea.

Directoarea Școlii Gimnaziale nr.3 Cugir. prof. Țîrlea Anca Stela, dir. adj. prof. Teban Laura, prof. înv. primar Szilagyi-Tomoiu Mihaela, prof. înv. primar Enescu Luniniţa , prof. înv. primar Herlea Ana, înv. Buda Ioan, prof. Alisie Anca, prof. Vulkan Gabriela, prof. Paşcanu Cătălin, prof. Scopciuc-Mihu Adriana.

,,Au beneficiat de legumele şi fructele strânse, copiii din cadrul Casei de tip familial “Speranţa copiilor” din Cugir’’, ne-a declarat coordonatorul de proiect, prof. înv. primar, Mihaela Szilagyi Tomoiu.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea