Rămâi conectat

Actualitate

Elevii fără media 5 la Evaluarea Națională își iau adio de la liceu. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

Adela Spătar

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii care obțin sub media 5 la Evaluarea Națională își iau adio de la liceu. Ordinul a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial.

Articolul 2, aliniatul 10 din Ordinul privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020-2021, stipulează faptul că „la procesul de admitere în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020-2021 participă numai elevii care au susţinut evaluarea naţională şi a căror medie de admitere este minimum 5”.

Ordinul a fost publicat joi dimineaţa în Monitorul Oficial şi este semnat de ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz.

Documentul, semnat de ministrul interimar Daniel Breaz, arată că prin această prevedere pentru elevii de clasa a opta devine obligatoriu învățământul profesional.

Astfel, elevii sub 5 nu vor intra în procesul de repartizare la licee, singura formă de învăţământ pe care o pot urma fiind doar profesionala, care durează 3 ani şi poate fi în sistem clasic sau dual.

Ordinul arată că media de admitere la liceu se calculează la fel ca până acum: se ia în calcul media de la Evaluarea Națională 2020 (care are o pondere de 80% în media de admitere la liceu) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (care are o pondere de 20%).

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea