Rămâi conectat

Ştirea zilei

Elena Udrea nu a fost găsită la domiciliu de poliţiştii care trebuiau să o ducă la închisoare. Condamnată definitiv la 6 ani de închisoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elena Udrea nu a fost găsită la domiciliu de poliţiştii care trebuiau să o ducă la închisoare. Condamnată definitiv la 6 ani de închisoare

Elena Udrea nu a fost găsită la domiciliu de poliţiştii care trebuie să o ducă la penitenciar. Aceasta a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, după ce Curtea Supremă a respins, joi, contestaţia în anulare depusă de aceasta.

Citește și: Magistrații au decis: Elena Udrea merge la închisoare 6 ani

Elena Udreaa fost condamnată de magistraţii Curţii Supreme la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”, în care a fost acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu. După condamnare, aceasta a fugit din ţară.

Ulterior, decizia a fost suspendată ca urmare a unei sentinţe a CCR, iar fostul demnitar s-a întors în România. Acum, decizia instanţei este definitivă, iar Elena Udrea are de executat 6 ani de închisoare.

Elena Udrea și-a aflat o primă condamnare definitivă: 6 ani de pușcărie în celebrul dosar ”Gala Bute”! Femeia care își cumpăra poșete de sute de mii de euro pe vremea când era ministru în mandatul lui Emil Boc nu a mai așteptat sentința judecătorilor și a fugit din România. Este a doua oară când Udrea fuge din țară.

Udrea a apărut ultima dată în public pe 29 martie, când i-a luat apărarea lui Traian Băsescu, după ce ÎCCJ a decis că fostul președinte a fost turnător la Securitate. De atunci, nimeni nu a mai văzut-o. Potrivit unor informații, Udrea a fugit din țară prin Vama Giurgiu, cu mașina, chiar în ziua condamnării. Ea urmează să fie dată în urmărire națională și internațională și va fi emis și mandat de arestare pe numele ei.

Dosarul „Gala Bute”

Pe 21 aprilie 2015, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis să o trimită în judecată pe Elena Udrea sub acuzaţiile de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Elena Udrea, în perioada în care era ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate acesteia (Ştefan Lungu, consilier personal al ministrului, Ana Maria Topoliceanu, director CNI, Gheorghe Nastasia, secretar general al ministerului şi Tudor Liberiu Breazu, asistent personal) ar fi primit, cu ştiinţa Elenei Udrea, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de minister.

Sumele obţinute ar fi intrat fie nemijlocit în posesia Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri şi servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta. Udrea şi-ar fi exercitat atribuţiile în mod nelegal şi i-ar fi determinat şi pe alţi funcţionari din cadrul ministerului să îşi încalce atribuţiile, cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la Gala Bute, prejudiciind bugetul ministerului.

UPDATE: Elena Udrea a fost dată oficial în urmărire, conform site-ului IGPR.

Ea nu a fost găsită nici la adresa din buletin, în Sectorul 4, nici la adresa din Corbeanca unde locuia împreună cu familia, pentru a fi încarcerată ca urmare a condamnării la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

”Impotriva numitei Udrea Elena – Gabriela a fost emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 44 din 05.06.2018 de catre Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penala, fiind condamnata la 6 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu.”, scrie Poliția Română la secțiunea ”persoane urmărite”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea