Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Ecaterina Andronescu: ”Dorim să schimbăm legea iar directorii de școli să fie aleși de consiliul profesoral”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prezentă la Alba Iulia, pentru deschiderea anului universitar, Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a susținut o conferință de presă în care a declarat că în scurt timp toți directorii de școli vor ocupa posturile prin concurs, mai mult, se dorește schimbarea legii, astfel încât aceștia să fie aleși de consiliul profesoral.

La solicitarea de a comenta faptul că Alba este printre puținele județe din țară unde au fost schimbați peste 80% dintre directorii de unități de învățământ, noii conducători fiind în majoritate membri sau simpatizanți ai USL, Ecaterina Andronescu a catalogat întrebarea ca ”nedreaptă” și a reamintit despre ”epurarea politică” ce s-a făcut în școli în 2009, imediat după plecarea sa de la minister.

La rândul său, inspectorul șef al IȘJ Alba, Dorin Sandea, a infirmat faptul că schimbările s-ar fi făcut pe criterii politice (deși într-un interviu publicat în data de 10 septembrie, în ediția tipărită a Ziarului Unirea a recunoscut că majoritatea noilor directori sunt membrii sau simpatizanți ai USL), dând ca exemplu două cazuri în care au rămas pe posturi de conducere două persoane care fac parte din PDL.

Întrebată dacă este normal ca directorii să nu fie sancționați în niciun fel după ce doi ani la rând elevii din liceul pe care îl conduc au obținut rezultate dezastruoase la Bacalaureat, dar să fie schimbați după 2-3 luni de la respectivul examen pe motiv că ”le-a expirat detașarea în interesul învățământului”, ministrul Educației a precizat că se vor lua măsuri astfel încât acțiunile de monitorizare din partea inspectoratului să fie intensificate pentru a se găsi și remedia cauzele rezultatelor slabe din anumite școli, la unele materii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea