Rămâi conectat

Actualitate

Durata medie de vârstă în județul Alba a crescut cu peste 3,5 ani. Femeile trăiesc cu peste 7 ani mai mult ca bărbații

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Să trăim și bine dacă tot trăim mai mult!

Durata medie de vârstă în județul Alba a crescut din anul 1990 și până în 2010 cu peste 3,5 ani. Potrivit unei statistici a INS, creșterea cea mai mare a fost înregistrată în rândul persoanelor de sex feminin.

Astfel, dacă în ’90, durata medie a vieții unei femei din Alba era de 73,77 de ani, douăzeci de ani mai târziu, aceasta ajunsese la 77,85, cu peste 4 ani în medie mai mult. În cazul bărbaților creșterea mediei de vârstă este cu puțin peste 3 ani.

Iată că această statistică ne demonstrează faptul că, asumțiile potrivit cărora înainte de Revoluție, mâncare consumată de români era mai sănătoasă, era mai puțin stres, în sistemul sanitar era mai multă seriozitate, nu se susțin, cel puțin din perspectiva acestei statistici.

Și atunci, dacă durata mediei de vârstă și speranța de viață a crescut, cel puțin în județul Alba, în 10 ani cu peste 3,5 %, putem să spunem că ceva s-a îmbunătățit în viața românilor. Cu siguranță, unul dintre domeniile cu cel mai mare impact asupra rezultatelor acestei statistici o are sistemul de sănătatea din România. Cu toate că a fost unul dintre cele mai căpușate și fraudate bugete în perioada de capitalism românesc, updatarea logistică a spitalelor, pregătirea medicilor, programele de prevenție și evaluare a sănătății publice și creșterea nivelului de informare a populației au contribuit semnificativ la creșterea duratei medie de vârstă și în județul Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea