Durata medie de vârstă în județul Alba a crescut cu peste 3,5 ani. Femeile trăiesc cu peste 7 ani mai mult ca bărbații

Paul Voicu - Primar 2020

Să trăim și bine dacă tot trăim mai mult!

Durata medie de vârstă în județul Alba a crescut din anul 1990 și până în 2010 cu peste 3,5 ani. Potrivit unei statistici a INS, creșterea cea mai mare a fost înregistrată în rândul persoanelor de sex feminin.

ELIT

Astfel, dacă în ’90, durata medie a vieții unei femei din Alba era de 73,77 de ani, douăzeci de ani mai târziu, aceasta ajunsese la 77,85, cu peste 4 ani în medie mai mult. În cazul bărbaților creșterea mediei de vârstă este cu puțin peste 3 ani.

Iată că această statistică ne demonstrează faptul că, asumțiile potrivit cărora înainte de Revoluție, mâncare consumată de români era mai sănătoasă, era mai puțin stres, în sistemul sanitar era mai multă seriozitate, nu se susțin, cel puțin din perspectiva acestei statistici.

Mihail David - 2020

Și atunci, dacă durata mediei de vârstă și speranța de viață a crescut, cel puțin în județul Alba, în 10 ani cu peste 3,5 %, putem să spunem că ceva s-a îmbunătățit în viața românilor. Cu siguranță, unul dintre domeniile cu cel mai mare impact asupra rezultatelor acestei statistici o are sistemul de sănătatea din România. Cu toate că a fost unul dintre cele mai căpușate și fraudate bugete în perioada de capitalism românesc, updatarea logistică a spitalelor, pregătirea medicilor, programele de prevenție și evaluare a sănătății publice și creșterea nivelului de informare a populației au contribuit semnificativ la creșterea duratei medie de vârstă și în județul Alba.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

2 Comentarii

biscuite 6 mai 2013 at 16:24

Populatia imbatraneste, iar cand vom ajunge noi sa primim pensii, visteria statului va fi probabil goala… si probabil vom trai „mai mult” si „mai bine” ca acum… Hai sa vorbim serios… statul cu politica actuala ii falimentar din start… nu exista o politica de viitor ci doar una de prezent.

toma 6 mai 2013 at 17:12

Se desprinde o concluzie, Cu cit tara merge mai rau, cu atit o ducem mai bine si implicit, traim mai mult. Eu stiu ca nivelul de trai e strins legat de speranta de viata. Dupa teoria (noua, cred) a celor de la statistica, locuitorii Africii, spre exemplu, trebuie sa bata, usor, suta. De ani.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...