Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

După un deceniu în “alb-negru”, portarul Cătălin Suciu a plecat la Industria Galda | Boancă a ajuns la ACS Dumbrăvița

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Portarul Cătălin Suciu a părăsit Unirea Alba Iulia, club la care a evoluat în ultimul deceniu, pentru a evolua în retur la o altă divizionară terță, Industria Galda, echipă din localitatea sa natală.

Goalkeeperul în vârstă de 20 de ani, un obișnuit al loturilor naționale de juniori în anii trecuți, și-a reziliat contractul cu echipa din Cetatea Marii Uniri și va semna pentru un an și jumătate cu gruparea pregătită de Paul Ciucă. “La Unirea am evoluat întreaga carieră până în prezent, deci este clar că sunt gânduri bune la despărțire. Aici m-am format ca și fotbalist și trebuie să le mulțumesc colegilor, antrenorilor și conducătorilor”, a spus Suciu.

Despărțirea survine pe fondul problemelor financiare din ultimele luni la Unirea Alba Iulia, Suciu acceptând să renunțe la salariile restante pentru a-și primi documentele, asta după ce, în toamnă, la meciul direct din Cupa României, fostul unirist a eliminat Industria prin pararea penalty-ului executat de R. Trif, iar Unirea a ajuns să joace în “16”-imile de finală, la Zlatna, cu FCSB. “Oarecum se poate spune că mă întorc acasă, ținând cont că sunt stabilit în Galda de Jos. Aveam nevoie de o schimbare, iar acest transfer reprezintă o provocare, un nou început. Vreau să încep cu dreptul activitatea la Industria, pe termen scurt să reușim să ne atingem obiectivul”, a mai adăugat Cătălin Suciu, care în urmă cu trei an s-a aflat în cantonament centralizat cu FCSB. În vară, Unirea Alba Iulia l-a înregimentat pe Rareș Sporea, de la Performanța Ighiu, iar în prima parte a campionatului acesta a luat prim-planul în privința titularizării.

*A noua plecare…

Industria l-a curtat în această perioadă și pe Sporea, care însă a fost convins să rămână sub comanda lui Adrian Bicheși. Aducerea lui Suciu convine formației găldene, în condițiile în care Paul Ciucă avea la îndemână variantele Iancău și juniorul Lepădat (e posibil ca ultimul să plece în noile condiții). Căt. Suciu este al doilea fotbalist al Unirii Alba Iulia, după atacantul S. Mureșan, ce a ajuns în această pauză invernală la Industria. Pe de altă parte, “alb-negrii” au bifat a 9-a plecare din efectivul turului, după cum urmează: R. Ivan (UTA Arad), S. Mureșan și Căt. Suciu (Industria Galda), Vitinha și P. Păcurar (Metalurgistul Cugir), Cl. Oara (CSU Alba Iulia), Goguța (și-a reziliat contractul), F. Morar și Cl. Marcu (CS Ocna Mureș).

*Boancă, la ACS Dumbrăvița

În schimb, găldenii l-au pierdut pe Ioan Boancă, apărătorul lateral stânga, ce a ajuns la ACS Dumbrăvița, colega de serie, fundașul fiind prezentat în mod oficial de echipa din Banat. “Mă bucur că am ajuns aici, la o echipă aflată la un nivel mai ridicat, cu condiții deosebite. Era nevoie de o schimbare în carieră, iar Dumbrăvița se potrivește pe stilul meu de joc”, a spus fostul găldean într-o conferință de presă a clubului din Timiș, clasat pe poziția a 4-a în Seria a 4-a, după încheierea turului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea