Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

După un 2018 excelent pe plan internațional, powerliftingul din Cetatea Marii Uniri ridică ștacheta în noul an! Campionatul European de Powerlifting Masters, în premieră, în România!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

2018 a fost anul în care powerliftingul a revendicat și a obținut statutul de furnizor de performanță internațională notabilă pentru județul Alba. Mesajul general al anului trecut, din prisma Federației Române de Powerlifting, ce are sediul în Cetatea Marii Uniri, se leagă de necesitatea departajării dintre marea performanță la nivel internațional și peformanța locală sau regională.

Iar rezultatele deosebite realizate s-au materializat prin desemnarea, în cadrul Galei Sportului Județean, a doi reprezentați ai powerliftingului, antrenorul Ovidiu Pănăzar și sportivul Andrei Ciofilcă, drept cei mai buni din Alba la nivelul secțiunii sporturi neolimpice. “Știm de foarte mulți ani că un anumit nivel de confuzie servește unui întreg sistem relațional, dar pe termen lung lucrurile neclare riscă să pervertească modul în care tinerii sportivi se raportează la activitatea sportivă. În ceea ce privește anul 2019, cu siguranță că va fi unul mai dificil decât precedentul, atât prin prisma nivelului de așteptare ridicat dar și din punct de vedere al obiectivelor și țintelor pe care îndrăznim să le asumăm”, este mesajul transmis de Ovidiu Pănăzan, președintele Federației Române de Powerlifting.

Noutatea majoră a noului an este organizarea, în premieră, în România, a Campionatelor Europene de Powerlifting Masters, un eveniment de seamă, prevăzut în luna iulie, la Sibiu. Conform informațiilor furnizate de FRP, cele mai importante obiective ale anului 2019 sunt organizarea Campionatelor Naționale la toate categoriile de vârstă, gen sau orice mod de practicare a powerliftingului. În acest context, vă prezentăm, în cele ce urmează, calendarul competițional intern: *Campionatul Național de Powerlifting, echipat, juniori II și juniori I, seniori și masters, masculin și feminin, 6-7 aprilie, la Timișoara; *Campionatul Național de Powerlifting, clasic, juniori II și juniori I, seniori și masters, masculin și feminin, în 14 septembrie, la Ploiești; *Campionatul Național de Împins din Culcat, clasic, juniori II și juniori I, seniori, masters, masculin și feminin, în 12 octombrie, la Băile Herculane (Caraș-Severin); *Campionatul Național de Împins din Culcat, echipat, juniori II și juniori I, seniori, masters, masculin și feminin, în 23 noiembrie, la Băile Felix (Bihor).

*Campionatul European de Powerlifting Masters, în premieră, în România!

Pe lângă derularea acestor competiții la nivel național, în plan internațional reprezentanții Federației Române de Powerlifting își propun să participe la o multitudine de evenimente sportive importante. Primul dintre acestea se va desfășura în Cehia, la Pilsen, fiind vorba despre Campionatul European de Powerlifting, echipat, Juniori II și Juniori I, seniori, masculin și feminin, în perioada 28 aprilie–7 mai. Urmează în agendă Campionatul Mondial de Împins din culcat, clasic și echipat, juniori și seniori, Masters, masculin și feminin, din 18-25 mai, în Japonia, la Tokyo. La Tartu, în Estonia, între 14 și 20 iulie se va derula Cupa Mondială Universitară (masculin și feminin), pentru ca în Canada, la Regina, să se dispute Campionatul Mondial de Powerlifting, juniori II și juniori I (masculin și feminin), între 26 august și 31 august. Campionatul Mondial de Powerlifting, Seniori (masculin și feminin) va avea loc la Dubai (Emiratele Arabe Unite), în perioada 10-16 noiembrie, iar Campionatul European de Powerlifting, Clasic, juniori II și juniori I, seniori (masculin și feminin) va traga cortina peste 2019 la nivel internațional, în 30 noiembrie-8 decembrie, la Kaunas (Lituania).

Dar poate cel mai important eveniment internațional din anul 2019 este pentru Federația Română de Powerlifting organizarea în premieră pentru România, la Sibiu, în perioada 3-7 iulie, a Campionatului European de Powerlifting Masters! La alegerea locației pentru organizarea Campionatului European în țara noastră s-a avut în vedere parteneriatul serios cu CS Activ din Sibiu, existența unei săli care să permită organizarea acestui tip de eveniment, sprijinul autorităților locale precum și alte elemente strategice.

Mi-aș fi dorit să organizăm acest eveniment de seamă la Alba Iulia dar aici, la noi, nu am identificat o apetență reală pentru performanță de nici un fel din partea autorității locale. Și, pe lângă alte riscuri generate de atitudinea de minimalizare sau persiflare a performanței, mai în glumă dar și serios, există chiar riscul de a le fi sechestrate selectiv autoturismele oficialilor europeni pe perioada desfășurării evenimentului. Una peste alta, îndrăznesc să cred că anul 2019 va fi un an mai bun decât 2018 dar sunt conștient și de eforturile însemnate pe care va trebui să le fac eu, împreună cu echipa mea”, a menționat Ovidiu Pănăzan, președinte al Federației Române de Powerlifting, totodată antrenor, dar și sportiv, la CS Unirea Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea