Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

După o „triplă” de senzaţie, Adorian Himcinschi se bucură de promovarea în Liga a 3-a! Vacanţă scurtă pentru Performanţa Ighiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parcurs extraordinar realizat de Performanţa Ighiu sub comanda lui Adorian Himcinschi! Adorian Himcinschi Performanta Ighiu 1Tehnicianul albaiulian a reuşit promovarea în Liga a 3-a după ce echipa ighiană a zdrobit Progresul Pecica pe propriul teren, scor 5-0, în returul barajului de accedere în eşalonul terţ. Fostul unirist a preluat echipa după etapa a 5-a în Liga a IV-a şi a izbutit en-fanfare să ducă Performanţa pe a treia scenă fotbalistică.

*Un eşec din 31 de jocuri!

O triplă istorică şi-a trecut în palmares antrenorul Ighiului, campionat, cupă şi câştigarea barajului, rezultat similar cu cel reuşit de Ştefan Fogoroşi în 2009 cu Minaur Zlatna. Tehnicianul Performanţei Ighiu se află la al treilea titlu în campionatul judeţului Alba, după cele obţinute în 2007, cu Kozara Vinţu de Jos (baraj câştigat contra celor de la AS Cisnădie) şi 2008, cu Arieşul Câmpeni (baraj pierdut în faţa Naţionalului Sebiş). Pe banca tehnică a Performanţei, Himcinschi se mândreşte cu o serie de senzaţie: 31 de jocuri (25 în Liga a 4-a, 4 în Cupa României şi două la baraj), din care a pierdut unul singur, acasă, cu Viitorul Sântimbru, în luna octombrie a anului trecut.

*Acum trăieşte satisfacţia realei promovări

În urmă cu 8 ani, Himcinschi a bifat fericit primul baraj de promovare în Liga a 3-a, la Deva, după loviturile de departajare, însă după câteva zile, locul a fost cedat tocmai adversarilor din Sibiu (din efectivul Kozarei au făcut parte H. Marian şi C. Dănilă, actualmente la Performanţa). “Este o realizare deosebită pentru mine, la finele unei stagiuni în care ne-am impus pe toate fronturile. Am bifat un obiectiv de care pot să mă bucur şi din acest punct de vedere, se poate spune că am depăşit performanţele realizate cu Kozara Vinţu de Jos”, a declarat Adorian Himchinschi.

*După un deceniu, iar în Liga a 3-a

După episodul Metalul Aiud (2005, când a activat în Liga a 3-a), Adorian Himcinschi revine iar ca antrenor, după un deceniu, înAdorian Himcinschi Performanta Ighiu 3 Liga a 3-a, tehnicianul albaiulian fiind în repetate rânduri principal şi secund la Unirea Alba Iulia, gruparea de care şi-a legat cariera ca jucător şi antrenor, în primele două eşaloane, ca interimar şi nu numai. “Nu îmi este deloc teamă de impactul cu Liga a 3-a, pentru că ştiu ce potenţial fotbalistic există în acest moment la Ighiu”, a explicat “Him”. Acesta a mai precizat faptul că la Ighiu a descoperit un grup dornic de performanţă, cu jucători valoroşi, ce au beneficiat de condiţiile financiare asigurate de oficialii echipei. Un rol însemnat în forţa Performanţei în retur au avut şi jucătorii aduşi de Himcinschi, respectiv Unchiaş, Nemeş, Potopea, R. Moga, H. Marian şi R. David, toţi şase piese de baze în angrenajul campioanei din Alba.

*Colaborare cu AFC Unirea 1924 Alba Iulia

Cum în următorul campionat divizionarele terţe au obligativitatea să utilizeze trei jucători sub 19 ani, campania de achiziţii a proaspăt promovatei se îndreaptă cu preponderenţă spre fotbalişti de profilul respectiv. Planurile de viitor vizează o colaborare în acest sens cu gruparea din Cetatea Marii Uniri tocmai în perspectiva înregimentării câtorva jucători. “Un pas important pentru noi va fi o colaborare cu AFC Unirea 1924 Alba Iulia, un club cu rezultate deosebite la nivel juvenil. Un asemenea parteneriat ar fi benefic ambelor părţi, noi vom beneficia de jucători talentaţi, care se vor căli în Liga a 3-a”, a explicat Adorian Himcinschi. De altfel, Performanţa Ighiu va disputa întâlnirile de pe teren propriu pe stadionul „Cetate” din Alba Iulia

*Reunirea, în 15 iulie

Dintre cele trei reprezentante ale judeţului în eşalonul terţ, formaţia din Ighiu are cea mai scurtă vacanţă şi din acest motiv, reluarea pregătirilor este fixată pentru 15 iulie. Metalurgistul Cugir şi Industria Galda de Jos au încheiat campionatul la finele lunii mai, beneficiind de o lună în plus de odihnă. De asemenea, tot ighienii vor bifa primii jocurile oficiale, întrucât vor debuta în etapa întâi a Cupei României, ca şi reprezentanţi ai judeţului Alba, în disputele cu alte judeţe. “Jucătorii au nevoie minimum de două săptămâni de vacanţă pentru a-şi încărca bateriile”, a mai spus Himcinschi. Sub comanda sa, Performanţa a scris istorie: invincibilă în 2015, a promovat în Liga a 3-a, din a treia încercare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia, calificare în sferturile de finală Under 19 | Victorie cu LPS Satu Mare, în inferioritate numerică!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Național Under 19 după victoeria cu LPS satu mare, scor 1-0 (1-0), obținută în inferioritate numerică. Pe terenul secund al Stadionului „Cetate” elevii lui George Țălnar s-au impus la limită, gol D. Nistor (36), fotbalist revenit după o accidentare de durată. În același […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea