După o absenţă de doi ani, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, iar campioană universitară la baschet feminin

Echipa de baschet feminin a Universităţii “1 Decembrie 1918” Alba Iulia a cucerit titlul în cadrul campionatului naţional universitar ce s-a desfăşurat la Arad şi va reprezenta România la Campionatul European din Slovenia în perioada 20-27 iunie.Universitatea 1 Decembrie campioana baschet feminin2

Formaţia din Cetatea Marii Uniri a revenit în întrecerea universitară după o pauză de două sezoane, precedentele prezenţe însemnând medalia de aur din 2012 (la Alba Iulia), respectiv alte două medalii de argint (în 2010 la Cluj-Napoca şi 2011 la Alba Iulia). “A fost o competiţie puternică, întâlnindu-se echipe ce au avut componente jucătoare ce au activat sau activează în Liga Naţională. Din păcate, nici la Europene nu o să contăm pe pe Alexandra Uiuiu, care nu se va recupera până la participarea în Slovenia”, a declarat antrenorul Sorin Şimon. Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, împreună cu Federaţia Română de Baschet, Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, CSU Arad a organizat etapa finală a competiţiei universitare, la care au participat 8 echipe.
*Marta Fodor, MVP-ul campionatului, Dora Ardelean – cel mai bun pivot
Două dintre echipierele formaţiei albaiuliene au cucerit şi distincţii individuale: Marta Fodor fiind desemnată MVP-ul campionatului, iar Dora Ardelean a primit premiul cuvenit celui mai bun pivot, ambele jucătoare fiind incluse implicit şi în “5”-ul turneului.

Echipa universităţii albaiuliene (antrenor principal Sorin Şimon – asist. univ. dr., antrenor secund Constantin Grigore – conf. univ. dr.) a avut următoarea componenţă:

Marta Fodor (CSU Alba Iulia, studentă anul doi la specializarea educaţie fizică şi sportivă),

Dora Ardelean (CSU Alba Iulia, studentă anul doi la specializarea educaţie fizică şi sportivă),

Bianca Voica (CSM Satu Mare, a evoluat şi pentru CSU Alba Iulia, anul IV la Ingineria Mediului),

Maria Dărăban (fostă la LPS Alba Iulia, anul întâi la Educaţie fizică şi sportivă),

Iulia Taltabeţ (a jucat pentru LPS Alba Iulia, anul întâi la Educaţie fizică şi sportivă),

Daniela Enache (LPS Alba Iulia, anul întâi la specializarea Economia comerţului turismului şi serviciilor),

Paula Hoha (handbalistă la HC Alba Sebeş, anul trei la Educaţie fizică şi sportivă).

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...