Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

După evitarea retrogradării, incertitudinea persistă pentru Unirea Alba Iulia | Banii de pe Nicolae Stanciu – colacul de salvare pentru corabia “alb-negrilor”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pornită la drum cu gândul de a ataca promovarea în Liga a 2-a, Unirea Alba Iulia abia a reușit să se salveze de la retrogradarea în Liga a 4-a, în ultima etapă, cu o remiză la Chișinău Criș!

Problema financiară a apăsat puternic și în partea secundă a campionatului, perioadă în care echipierii “alb-negrii” au jucat fără bani, primind foarte puțin din ceea ce li s-ar fi cuvenit în plan financiar. După masiva plecare din intersezon, când 12 jucători au părăsit divizionara terță, antrenorul Adrian Bicheși a fost obligat să mizeze masiv pe tinerii din pepinieră (din acest motiv au debutat în Liga a 3-a M. Codrea, V. Domșa, Lăutaru, Haj și Palfi – produse din propria pepinieră). În cele din urmă, s-a încheiat cu bine al treilea campionat consecutiv petrecut în eșalonul terț de Unirea Alba Iulia, însă departe de pretențiile unui club care acum un deceniu promova în Liga 1. Doar meciul cu FCSB, de la Zlatna, din cadrul “16”-imilor Cupei României, poate fi trecut la “bile albe” în sezonul 2018-2019 în dreptul grupării din Cetatea Marii Uniri.

Nici perspectiva nu este una liniștitoare pentru Unirea Alba Iulia, în condițiile în care viitorul este dependent 100 la sută de încasarea procentelor cuvenite din transferul lui Nicolae Stanciu de la Sparta Praga în Arabia Saudită, în jur de 250.000 de euro.

Adrian Bicheși a reușit și în partea a doua a campionatului să strângă același număr de puncte ca și în tur, 19, deși a avut parte de o misiune extremă, un lot foarte tânăr, măcinat de grijile financiare și apăsat de presiunea din clasament.

“Principal” al Unirii Alba Iulia de un an și jumătate, Bicheși a declarat recent, într-o emisiune la Radio Unirea FM, că a trecut prin momente dificile în acest sezon, a dorit în câteva rânduri să renunțe, însă ar continua și în ediția viitoare, dacă lucrurile ar intra pe făgașul normal în privința stabilității clubului. “Am vrut să demisionez, o cumpănă a fost la meciul cu Deva, unul al cărui rezultat a cântărit enorm. Un alt moment s-a produs după înfrângerea de la Sebiș, și, de asemenea, am fost foarte dezamăgit după eșecul de la Galda! (…) Viitorul ar putea să sune bine dacă s-ar rezolva problemele financiare. Aș continua pe bancă, dacă totul ar fi în regulă”, este, în sinteză, declarația lui Adrian Bicheși.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea