Rămâi conectat

Sport

După două runde, regrete pentru Performanța Ighiu | Mihai Manea și Armando Popescu comentează startul în retur al divizionarei terțe

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un punct a strâns Performanța Ighiu în duelurile tari cu CSM Lugoj și Ripensia Timișoara în primele două runde ale returului Seriei a 4-a, la fel ca și în tur. Formația condusă de Mihai Manea regretă ratările din partida cu „Ripi”, eșecul de pe Bega lăsând echipa ighiană cu mâna goală, deși după aspectul jocului ar fi meritat măcar o remiză.

Obiectivul Performanței, în următoarele două partide, cu CSM Reșița – la Ighiu și deplasare la UTA „Bătrâna Doamnă” 2 este obținerea a minimum 4 puncte, săptămâna viitoare urmând să se afle și verdictul în cazul „Keita”.

*Mihai Manea: „Meritam măcar o remiză la Timișoara”

Aflat la debut în eșalonul terț, Mihai Manea trebuie să construiască din mers o nouă echipă, antrenorul albaiulian având la dispoziței un efectiv alcătuit sub presiunea timpului și modificat în proporție covârșitoare. „La noi există o singură problemă, lipsa de omogenitate. Unii dintre jucători nu s-au acomodat la acest nivel, din lipsă de experiență, iar alții nu pot depăși deocamdată tractul impactului cu Liga a 3-a. Perioada scurtă de pregătire îți spune cuvântul, dar sunt convins că în următoarele etape vom ajunge la standardele dorite”,  a spus Mihai Manea.

Acesta speră ca mijlocașul Bogdan Oniche să-și revină după accidentarea suferită la cap, în prima repriză a jocului cu Ripensia, motiv pentru care a fost transportat cu ambulanța la spital.

„În partida cu Lugojul am fost dominați de emoțiile startului de campionat. Cu Ripensia am fost puțin timorați în primele 45 de minute, dar în repriza a doua am jucat cu totul altceva. Lipsa concentrării în fața porții, plus greșelile individuale și-au spus cuvântul și am plecat cu mâna goală, deși meritam măcar un punct„, a adăugat Mihai Manea.

 

*Marți, verdictul în complicatul caz „Keita”, „săgeți” către Himcinschi

Prelungitul și complicatul subiect „Keita”, ce ține pe jar lupta la vârf în Seria a 4-a își va afla verdictul marți, 14 martie, când Comisia de Recurs din cadrul FRF va anunța pronunțarea în cazul recursului înaintat de Performanța Ighiu la decizia CNSL. Armando Popescu speră ca echipa sa să rămâna cu punctele acumulate pe teren, dar în acest context a trimis săgeți spre Adorian Himcinschi, fostul antrenor al Performanței. „Eu sper să ni se dea dreptate, să nu existe puncte pierdute. Altfel, cel mai bun antrenor dintre conducători și cel mai bun conducător dintre antrenori ar reuși o contraperformanță unică, să retrogradeze în același sezon două echipe din același județ„, a declarat Armando Popescu

*Armando Popescu: „Când ratezi atât de mult, fotbalul nu te iartă”

Finanțatorul echipei din Ighiu a analizat prestațiile echipei preluate în iarnă, Performanța Ighiu, care a fost reconstruită din temelii. „Cu CSM Lugoj am început crispat, dar cu puțină șansă puteam marca pe finalul primei reprize. În a doua repriză am evoluat destul de modest, puteam chiar pierde, rezultatul fiind până la urmă just. Să învățăm din ce s-a întâmplat și să ne păstrăm la acest nivel, din punct de vedere fotbalistic„, a admis Armando Popescu.

„Cu Ripensia lucrurile s-au schimbat. Din punctul meu de vedere, repriza secundă trebuia să câștigăm la 3-4 goluri diferență, dar fotbalul nu te iartă, când ratezi atât de mult. Prestația din repriza a doua este încurajatoare, în sezonul viitor, în anumite condiții, putem trage la promovare. Înainte de începerea returului, nu aveam imaginea nivelului de joc din serie și a potențialului echipei, deci nu puteam să îmi propun un anumit număr de puncte în aceste două meciuri”, a conchis Armando Popescu.

Performanța Ighiu va juca runda viitoare pe propriul teren, cu CSM Reșița, apropiată la două puncte de prima poziție grație victoriei cu Național Sebiș, meci în care a impresionat Fabian Himcinschi – cu o dublă, celălalt gol fiind opera lui Poiană, un alt fost jucător al Ighiului.

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea