După ce s-a “înghețat” campionatul Ligii a 3-a, la Industria Galda de Jos – contracte înjumătățite pe perioada pauzei competiționale

Prin “înghețarea” actualei stagiuni în Liga a 3-a, Industria Galda de Jos are motive de satisfacție, întrucât va activa și în ediția viitoare pe a treia scenă fotbalistică, pentru al 7-lea sezon consecutiv.

Pentru gruparea “galben-albaștrilor” această decizie luată de FRF (votată zilele trecută în Comitetul de Urgență și ratificată de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal) reprezintă o adevărată gură de oxigen. După cel mai modest tur din istorie, găldenii au iernat pe ultima poziție a Seriei a 5-a, având mari emoții în privința evitării retrogradării. Pe Industria o aștepta un adevărat retur de foc, conjudețenii au câștigat singurul meci oficial disputat în 2020, 3-0 pe teren propriu cu CFR Cluj 2, au urcat pe poziția a 14-a a ierarhiei, cu 11 puncte, însă șansele de supraviețuire păreau destul de reduse.s

ELIT

Așadar, până la toamnă nu se mai joacă pe a treia scenă fotbalistică, iar oficialii Industriei au decis ca în această pauză impusă de pandemia de coronavirus să înjumătățească valoarea contractelor fotbaliștilor. Elevii lui Paul Ciucă și-au încasat drepturile aferente lunii martie și după toate probabilitățile îi așteaptă trei luni în care vor primi jumătate din drepturile aferente.

Este vorba despre lunile aprilie, mai și iunie în condițiile în care este greu de crezut că se vor putea pregăti în mod normal, pe gazon, iar pregătirile pentru viitoarea stagiune sunt prevăzute, dacă evoluția evenimentelor o va permite, să debuteze la începutul lunii iulie. “Am discutat cu jucătorii și cu antrenorul și am hotărât ca clubul să achite jumătate din salarii până când vom reuși să revenim la antrenamente. Fotbaliștii vor semna zilele viitoare actele adiționale aferente contractelor”, a spus Marcel Georgiu, președintele Industriei Galda. “Până putem începe pregătirea, apelăm la această formulă”, a transmis antrenorul Paul Ciucă.

Mihail David - 2020

Din pricina faptului că majoritatea echipierilor divizionarei terțe au și alte servicii dincolo de fotbal, Industria nu a aplicat pentru obținerea ajutoarelor sociale oferite de Guvern pe perioada stării de urgență, spre deosebire de celelalte două conjudețene, Metalurgistul Cugir și Unirea Alba Iulia, care au profitat de această oportunitate financiară a ajutorului venit de la autorități.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...