Rămâi conectat

Curier Județean

DUMINICĂ: Rotary International sărbătorește 114 ani de la înființare prin lansarea a 114 lampioane în Piata Cetății Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În 23 februarie 2019 Rotary International sărbătorește 114 ani de la înființare. Cluburile Rotary din Alba Iulia vor sărbători evenimentul duminică, 24 februarie, prin proiecții laser și lansarea a 114 lampioane în Piața Cetății Alba Iulia.

Cluburile Rotary invită toți albaiulienii să lanseze un lampion pentru a marca acest eveniment.

Primele cluburi Rotary au fost înființate cu zeci de ani în urmă (1905- Evaston-Chicago, Illinois, USA), urmărind acelasi scop, de a servi comunitatea, deci a fi la dispozitia semenilor.

Organizarea cluburilor Rotary este una simplistă. Clubul este condus de un presedinte care își păstrează poziția timp de un an. Membrii sunt aleși pe criteriul profesionalismului, al calității morale în viața socială, de familie și afaceri.

Primul club Rotary a aparut în România la București în 1929, fiind urmat imediat de alte două Cluburi în Cluj Napoca și Timisoara. În anul 1936 în România existau 9 Clubury Rotary și se creează Districtul 84. Deși efectul actiivtății și acțiunilor Cluburilor Rotary se făceau simțite pe întreg teritoriul țării, acestea au fost interzise în perioada regimului autoritar.

Cluburile Rotary se reînființează în anul 1992 cu clubul din București, urmând apoi reînființarea cluburilor din celelalte mari orașe. În prezent Districtul 2241 România și Republica Moldova numără 92 de cluburi și 2720 de membri.

Clubul Rotary Alba Iulia a fost înființat în iunie 1995 și numără în prezent 44 de membri aleși din diferite domenii de activitate, după criteriile promovate de Cluburile Rotary. 

Foto: facebook/rotary club


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea