Rămâi conectat

Sport

Duminică, debut în Divizia A1, după decepția din Supercupă, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari,  în Sala “Timotei Cipariu”

Dan HENEGAR

Publicat

în

După decepția trăită în Supercupa României, Volei Alba Blaj debutează în Divizia A1 cu un meci în Sala “Timotei Cipariu”, contra formației CSO Voluntari, programat duminică, 30 octombrie, de la ora 15.00 (televizat pe TVR 3.).

Va fi derby-ul rundei inaugurale a sezonului de volei feminin, între echipe clasate pe podium stagiunea precedentă și în același timp rănite în orgoliu în urma eșecurilor din Supercupa României împotriva surprizei CSM Lugoj (echipa din “Mica Romă” a pierdut semifinala, neașteptat, scor 1-3, iar echipa ilfoveană a fost învinsă, 0-3, în ultimul act, după ce în semifinale a trecut de vicecampioana CSM Târgoviște în 5 seturi). Având la activ acel pas greșit (de aproape un deceniu nu s-a înregistrat un eșec la primul meci), pe campioana Volei Alba Blaj o așteaptă un campionat echilibrat și imprevizibil, modificându-se și sistemul competițional, cu multe pretendente la cununa de lauri: CSM Târgoviște, CSO Voluntari, CSM Lugoj și mai ales Rapid București.

Volei Alba Blaj are în efectiv două proaspete campioane mondiale, Bojana Milenković și Slađana Mirković, dar nu se poate baza, în acest an, din motive medicale, pe “căpitanul” Nađa Ninković (o grea pierdere), în condițiile în care marea problemă este pregătirea efectuată în efectiv incomplet. “La începutul sezonului, la Blaj așteptările sunt mari și dorim ca și în acest sezon să repetăm performanțele reușite împreună. Ne dorim toate trofeele interne și, bineînțeles, să reprezentăm clubul și orașul în cel mai bun mod în Liga Campionilor”, prefața sezonul antrenorul Stevan Ljubičić, în cursul săptămânii trecute, într-un interviu pentru site-ul oficial al formației blăjene, dialog realizat de Nicu Goga („Radio Blaj”).

Toate cluburile trebuie să se adapteze la noul sistem, atât la cerința cu două jucătoare românce pe teren, cât și la noul sistem play-off. Formatul ne dă posibilitatea să variem abordarea meciurilor în sezonul regulat, să folosim mai multe sisteme de joc, să facem o mai bună rotație în cadrul lotului, pentru a selecta cea mai bună formulă de echipă pentru a fi la cel mai înalt nivel atunci când va începe faza a doua. Va fi un campionat foarte interesant, mult mai puternic decât anul trecut, dar toate aceste lucruri ne motivează suplimentar, să muncim mai mult, să fim mai puternici”, a mai spus antrenorul sârb, cel care a lăudat și publicul din Blaj: “Suporterii noștri fac parte din echipă, ne împing de la spate întotdeauna, cu ei alături, sala noastră este o adevărată fortăreață, iar acest lucru este resimțit de toate echipele care vin la Blaj. Sunt convins că fanii vor crea în continuare o atmosferă superbă la meciuri, atât în sala în care jucăm acum, cât și în noua sală, atunci când va fi gata”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Industria Galda 2-2 (0-1), în derby „de Alba” | „Lanterna roșie”, remiză dar și retrogradare matematică

Dan HENEGAR

Publicat

în

Metalurgistul Cugir remizează în derby „de Alba” cu Industria Galda de Jos, scor 2-2 (0-1), după o confruntare spectaculoasă în care vizitatorii au condus la pauză, „roș-albaștrii” au întors scorul, dar Frențiu, în prelungiri (90+2) a restabilit egalitatea. O remiză venită după 6 înfrângeri la rând pentru ultima clasată, una cu gust amar, întrucât la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea