Ziarul Unirea

Duelul disperării pentru supravieţuire în „Cetate”

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Două foste divizionare răvăşite acum de criza financiară se confruntă într-o adevărată bătălie a supravieţuirii pe „Cetate”. Ultima etapă a t cele mai tinere garnituri ale seriei vestice. Dacă „alb-violeţii” sunt oarecum mai liniştiţi, în schimb formaţia din Cetatea Marii Uniri tremură din toate încheieturile. Fără a cunoaşte gustul victoriei din etapa a 8-a (1-0 cu o altă grupare argeşeană, CS Mioveni, în 16 octombrie), adică de 49 de zile, „alb-negrii” sunt pe penultima poziţie a ierarhiei, una retrogradabilă şi trăiesc momente critice. O întâlnire ce a stat până în ultimul moment sub semnul neprogramării din pricina restanţelor către foştii jucători S. Rădoi, Vitinha, De Sousa şi Lasc şi implicit a pierderii la „masa verde” cu 0-3, înseamnă un joc de „totul sau nimic” pentru albaiulieni. „Există o presiune a obţinerii victoriei, suntem obligaţi să câştigăm. Nu va fi un joc uşor, dimpotrivă ne aşteaptă un meci pe muchie de cuţit, dar e cazul să conştientizăm momentul dificil, să ne adunăm şi să luăm toate cele trei puncte”, a declarat antrenorul Adorian Himcinschi.
lRevine căpitanul Călin Cristea
Spre deosebire de întâlnirea de la Arad, în distribuţia uniristă se va regăsi căpitanul Călin Cristea, o importantă piesă a liniei de mijloc, jucător care şi-a ispăşit etapa de suspendare. În schimb, vor absenta în continuare Dâlbea, Poverlovici şi Sg. Costea (excluşi din lot), Bucurică, Potopea, Selagea, I. Grozav şi S. Mureşan – indisponibili. Nu este sigur faptul că goalkeeperul Vlad Ignat se va întoarce din Anglia (probe de joc la Nottingham Forest) şi în consecinţă în lot a fost cooptat şi portarul Răzvan Cotoară (17 ani). Internaţionalii de juniori Under 19, Alexandru Giurgiu şi Nicuşor Stanciu, prezenţi la partida amicală de miercuri Italia – România, scor 3-1, se vor alătura astăzi echipei de club.
lTradiţie nefavorabilă cu FC Argeş
FC Unirea nu a reuşit să câştige niciun joc direct cu trupa din Trivale în ultimii 6 ani, întregistând următoarele rezultate: 0-0 şi 0-2 la Piteşti (2007-2008) în eşalonul secund, 1-1 şi 1-3 pe „Cetate” (2004-2005) – Divizia A, respectiv 1-5 la Alba Iulia şi 1-1 în deplasare (2003-2004) – tot în elită. Actualmente piteştenii au evadat din zona minată, au 14 puncte sunt pe locul al 11-lea şi dacă vor câştiga în „Cetate”, fotbaliştii lui Iordan Eftimie vor avea o iarnă liniştită şi îşi vor încasa restanţele (la fel ca şi uniriştii).
Echipa probabilă: G. Rotaru – Cl. Oară, M. Pistol, Soporan, M. Oprea – Negură, Fl. Sabou, N. Stanciu, C. Cristea – Sg. Buş, Bălaş *Arbitri D. Dreve (Cluj Napoca), M. Bălan (Dej), Andra Simona Hiticaş (Bistriţa), rezervă G. Mocean (Câmpia Turzii); observatori S. Altmayer, Fl. Mierea (Timişoara).
Dan HENEGAR

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Unirea Alba Iulia – o primăvară a reconstrucției | “Alb-negrii” își creionează strategia la începutul săptămânii viitoare

Unirea Alba Iulia iernează pe poziția a 6-a a Seriei a 9-a, după un parcurs considerat nesatisfăcător de către oficialii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

După un an 2020 în “alb” și “negru”, Daniel Nicula vrea să plece de la Gaz Metan Mediaș pentru a juca mai mult

Pentru Daniel Nicula, puștiul minune crescut la Așezământul Social “Sf. Ghelasie” din Stremț, anul 2020 a fost unul cu lumini… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Reprezentantele LPS Alba Iulia, rezultate extraordinare la naționale! Zece medalii cucerite de Daria Remete și Daria Adam

Înotătoarele ce au reprezentat Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia (dublă legitimare cu CSȘ Alba Iulia) la finalele Campionatului Național… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Industria Galda de Jos – șanse minime de a primi finanțare de la consilierii locali în acest an | Divizionara terță, foarte aproape de abandonul competițional, după aproape 7 ani!

Se prefigurează o iarnă amară pentru Industria Galda de Jos! Conform unor informații neoficiale deocamdată, aleșii locali nu intenționează să… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

5 Comentarii

jiji 3 decembrie 2010 at 10:06

o să fiu în tribună ! şi-am să-i susţin cît pot eu numai să cîştigăm acest joc ! fac apel către suporteri….veniţi la stadion ! acum este nevoie de voi ! !

Hai Unirea Alba ! ! !

Am venit,v-am vazut kaka... 4 decembrie 2010 at 14:01

Mai voi doar dereriorati gazonul si terenurile pe unde va antrenati si veti fi langa Zlatna in C ca acolo e locul vostru uniristi slabi !

Bravo FC Arges le-ati scurtat chinu .... 4 decembrie 2010 at 14:04

Felicitari FC Arges pentru victoria cu 2-1 !Va puteti antrenba in Poligonul Micesti ca tot una e !

ciupanezu 5 decembrie 2010 at 12:17

un fleac…retrogradam…la anul in C sa mearga toti fraerii sa vada juniorii si super echipe ca zlatna, beius, vulcan, paroseni…in A nu v-a placut b-oilor cu echipa decenta, dar fara conducere si antrenori de valoare…acum luati-o in mana si bucurati-va de juniorii vostri de ,,valoare”…asa valoare au ca ne-au batut si uta si bihor cu echipa la fel de tanara.

zeul 5 decembrie 2010 at 14:51

@ciupanezu .. invata tataie sa scri 🙁 si nu mai comentati atata :-s… vedeti`va de treaba.. treaba lor daca au pierdut.. poate si voi sunteti de vina ca nu ii sustineti ..au fost maxim 100 de spectatori .. si voi faceti P**a mare aici ..

Comentariile sunt oprite