Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sănătatea și natură

DSP Alba a primit 800 de doze de vaccin împotriva hepatitei B

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Direcția de Sănătate Publică Alba a primit din partea Ministerului Sănătății 800 de doze de vaccin împotriva hepatitei B, necesare pentru copiii externați din maternitate, fără să primească vaccinul, dar și pentru cei nou-născuți.

Amintim că maternitățile din județul Alba au rămas fără vaccin de la începutul lunii august, iar Ministerul Sănătății a informat săptămâna trecută că acestea vor putea fi preluate de la medicii de familie de luni, 8 septembrie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

“Recuperarea copiilor nevaccinaţi se va realiza sub coordonarea direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin cabinetele medicilor de familie şi maternităţi. Vaccinul va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi, cât şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, conform calendarului“, s-a arătat în comunicatul trimis de Ministerul Sănătății.

O parte din vaccinuri au fost distribuite de luni medicilor de familie și maternităților din județ, iar până la sfârșitul săptămânii vor fi distribuite integral.

Vaccinul antihepatitic B este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a hepatitei B şi se administrează la nou-născuţi în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al MS şi este gratuit.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea