DSP Alba: 506 doze de TETRAXIM distribuite în județul Alba pentru vaccinarea copiilor. Medicii de familie, îndemnați să cheme la vaccin micuții cu vârsta cuprinsă între 5-6 ani

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

DSP Alba: 506 doze de TETRAXIM distribuite în județul Alba pentru vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-6 ani

DSP Alba adresează un îndemn medicilor de familie din județ în vederea chemării la vaccin a tuturor copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-6 ani, conform schemei modificate de vaccinare.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În speță, este vorba despre vaccinul TETRAXIM, care începând de anul acesta se face în intervalul de vârstă 5-6 ani și care, până acum, se făcea începând cu vârsta de 6 ani.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit noii scheme de vaccinare, care a intrat în vigoare în iulie 2020, vaccinul TETRAXIM (diftero-tetano-petrussis acelular-poliomelitic DTPa-VPI) se adresează copiilor de 5-6 ani, prin cabintele medicilor de familie la care sunt arondați.

În cazul în care nu sunt contactați de medicul de familie, părinții pot solicita vaccinarea, inclusiv pentru copiii care au împlinit vârsta de 6 ani și nu au primit vaccinul TETRAXIM. Până la acest moment, în județul Alba au fost distribuite 506 doze de TETRAXIM.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419