Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Drumul comunal DC145, din comuna Bistra, va fi modernizat: Investiție de peste 8 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Drumul comunal DC145, din comuna Bistra, va fi modernizat, printr-o investiție de peste 8 milioane de lei. Primăria a solicitat APM Alba emiterea acordului de mediu.

Străzile/drumurile care se doresc a fi modernizate se află în intravilanul și extravilanul comunei Bistra, fiind drumuri de munte cu traseu dificil atât în plan de situație, unde sunt aliniamente scurte racordate cu raze mici, cât și în profil longitudinal unde sunt declivități mari și profil transversal unde ampriza este foarte îngustă, specifică drumurilor cu o bandă de circulație.

Drumurile se află în administrarea UAT Bistra, județul Alba, în suprafață totală de 47.168 m2 din care se vor ocupa definitiv 18.805 m2.

Viteza de proiectare este de 25-30 km/h pentru drumuri de clasă tehnică V în zona de munte, respectiv drumuri comunale cu o singură bandă de circulație.

Valoarea investiției:

– INV: 8.003.303,08 lei inclusiv TVA;
– INV: 6.736.011,63 lei fara TVA;

Din care:
– C+M: 7.175.281,12 lei inclusiv TVA;
– C+M: 6.029.648,00 lei fara TVA

Durata execuției lucrărilor de modernizare a infrastructurii de drum este estimată la 12 luni. Din acestea, primele 5 sunt destinate activităților pregătitoare (studii de teren, organizarea procedurilor de achiziție, întocmire proiect tehnic etc), iar următoarele 7 luni sunt destinate activitățiilor derulate în faza de execuție a lucrărilor.

În varianta în care nu se realizează investiția, starea de degradare a străzilor va continua să se agraveze, iar siguranța pietonilor va fi pusă în continuare în pericol, iar poluarea mediului v-a continua să fie o problemă pentru locuitorii blocurilor din apropiere.

Dacă se  va realiza investiția, se vor face lucrările de refacere a sistemului rutier, consolidarea terasamentelor și scurgerea apelor pluviale spre emisarii naturali.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Rugăciunea care se rostește în Duminica Floriilor, pentru bunăstare și noroc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rugăciunea care se rostește în Duminica Floriilor, pentru bunăstare și noroc Creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Floriilor sau Floriile, o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată întotdeauna în ultima duminică dinaintea Paștelui. În această zi, preoții recomandă să se rostească rugăciunea de binecuvântare a salciei, pentru noroc și bunăstare. “Domnului să ne rugăm, Doamne, Dumnezeul nostru, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea