Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dragoș Feisan, trimis în JUDECATĂ de DNA după 6 ani de cercetări. A fost arestat timp de 6 luni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proprietarul centrului de fitness Zen Gym din Alba Iulia, Dragoş Ionuţ Feisan,  este acuzat, în principal, că a schimbat destinaţia unor fonduri europene primite prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Un om de afaceri din Alba Iulia a fost trimis în judecată de procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie după aproape şase ani de la demararea cercetărilor şi după ce a stat în arest preventiv circa şase luni.

Afaceristul a primit banii pentru a construi centrul de fitness într-o zonă rurală, însă, prin deturnarea fondurilor şi falsificarea de documente, a derulat proiectul în municipiul Alba Iulia.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba luni, 11 august 2020 şi va intra în faza camerei preliminare. Feisan a fost reţinut de procurori de la DNA Bucureşti în 17 decembrie 2014, ulterior el fiind arestat preventiv pe o perioadă de circa şase luni. Potrivit unui comunicat al DNA, din decembrie 2014, afaceristul era acuzat de săvârşirea mai multor infracţiuni: conflict de interese, dare de mită, trafic de influenţă, complicitate la evaziune fiscală, complicitate la spălare de bani, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, înşelăciune, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În cadrul achetei iniţiate de procurori anticorupţie din Bucureşti, în 25 noiembrie a fost reţinut şi Florian Farcaş, fost director OJDRP (actualul OJFIR) Alba. Acesta a fost trimis în judecată alături de alte două persoane fizice, fiind achitat de toate acuzaţiile aduse de procurori. Farcaş a fost şi el arestat preventiv, timp de circa trei luni, în perioada noiembrie 2014 – februarie 2015.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea