Dragoș Feisan, trimis în JUDECATĂ de DNA după 6 ani de cercetări. A fost arestat timp de 6 luni

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Proprietarul centrului de fitness Zen Gym din Alba Iulia, Dragoş Ionuţ Feisan,  este acuzat, în principal, că a schimbat destinaţia unor fonduri europene primite prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Un om de afaceri din Alba Iulia a fost trimis în judecată de procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie după aproape şase ani de la demararea cercetărilor şi după ce a stat în arest preventiv circa şase luni.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Afaceristul a primit banii pentru a construi centrul de fitness într-o zonă rurală, însă, prin deturnarea fondurilor şi falsificarea de documente, a derulat proiectul în municipiul Alba Iulia.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba luni, 11 august 2020 şi va intra în faza camerei preliminare. Feisan a fost reţinut de procurori de la DNA Bucureşti în 17 decembrie 2014, ulterior el fiind arestat preventiv pe o perioadă de circa şase luni. Potrivit unui comunicat al DNA, din decembrie 2014, afaceristul era acuzat de săvârşirea mai multor infracţiuni: conflict de interese, dare de mită, trafic de influenţă, complicitate la evaziune fiscală, complicitate la spălare de bani, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, înşelăciune, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În cadrul achetei iniţiate de procurori anticorupţie din Bucureşti, în 25 noiembrie a fost reţinut şi Florian Farcaş, fost director OJDRP (actualul OJFIR) Alba. Acesta a fost trimis în judecată alături de alte două persoane fizice, fiind achitat de toate acuzaţiile aduse de procurori. Farcaş a fost şi el arestat preventiv, timp de circa trei luni, în perioada noiembrie 2014 – februarie 2015.

Sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419