Două eleve ale Colegiului „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, prezente la etapa naţională a Parlamentului European al Tinerilor

Parlamentul European al tinerilor02În perioada 23-26 mai două eleve de la Colegiul National „Horea, Cloşca şi Crisan” din Alba Iulia Anamaria Todor şi Oana Biro au participat la etapa naţională la Parlamentul European al Tinerilor (European Youth Parliament) în judeţul Bihor, Oradea ele fiind selectate în urma implicării în etapa regională. Cele doua eleve, din clasa a XI-a şi a X-a, au participat la toate activitatile din cadrul sesiunii (teambuilding, lucrul in comitet, adunarea generala).

Cele doua tinere au fost împărţite în comitete de câte 10 persoane împreuna cu care au discutat şi propus soluţii în limba engleză despre probleme de actualitate europeană. După o zi de lucru în comitet în care cei 50 de tineri în total au contstruit pe comitete o rezoluţie în limba engleza ca mai apoi să îşi prezinte ideile în adunarea generală.

ELIT

Parlamentul European al tinerilor03În timpul adunarii generale rezolutiile au fost atacate, aparate şi discutate impreuna cu toţi participanţii ca mai apoi să fie votate. În cadrul sesiunii, activitati precum Cultural Village- fiecare regiune a ţării şi-a prezentat mâncarea specifică. A urmat un concert unde unii participanti au susţinut câte un moment muzical.

De asemena comitetele au luat cina impreună şi au participat la seri de socializare în cadrul sesiunii. Pe baza activitatii si implicarii de-a lungul sesiunii eleva Anamaria Todor, impreuna cu alti 8 participanţi din toate colţurile ţării, au fost selectati sa participe la etapa internationala din Grecia, Thessaloniki unde pe o perioada de 9 zile o sa participe la aceleasi activitati şi nu numai, impreuna cu alti elevi din Europa care la randul lor au fost selectati.

Mihail David - 2020

În martie anul curent un alt elev, Andrei Popoviciu a participat la etapa internationala in Letonia, Riga, iar in 2013 Daniela Toma studenta in anul I Ia Drept în Cluj-Napoca a participat la sesiunea internationala din Munich, Germania. Cei trei, fiind singurii care au participat la o astfel de sesiune internationala, vor sa incurajeze elevii din judetul Alba sa participe la sesiunile din cadrul European Youth Parliament (EYP), demonstrand ca poti ajunge la performante considerabile daca contribui in societate.

Toamna asta tinerii din Alba vor avea şansa să participe în Eforie Nord la Tomis Forum 2014, în perioada 8-13 septembrie, sesiunea oferind posibilitatea elevilor de a intra in contact cu persoane din toata Europa. Multiculturalitatea evenimetului se va face simtita datorita participantilor internationali. Elevii interesaţi sunt rugaţi sa îl contacteze pe Andrei Popoviciu (telefon 0741699229 ) care este coordonatorul judetului Alba. El poate sa va ofere mai multe detalii in legatura cu activitatile EYP Romania si poate sa va ajute sa aplcati la Tomis Forum.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...