Rămâi conectat

Sport

Dorințele Anei Rodean, cea mai bună sportivă din Alba, în noul an: “sănătate și realizarea baremului pentru Mondiale”, sunt dezideratele mărșăluitoarei uniriste

Publicat

în

Ana Rodean, desemnată în luna decembrie cel mai bun sportiv al județului Alba în 2018, la secțiunea sporturi olimpice, a patra distincție de acest gen pentru atleta din Cetatea Marii Uniri după cele din 2003, 2012 și 2016, are în față un nou an, 2019, ce se anunță extrem de dificil, dar în același timp, plin de provocări.

Vreau să fiu sănătoasă și să realizez baremul de calificare la Mondialele de la Doha”, a spus atleta în vârstă de 34 de ani, legitimată la CS Unirea Alba Iulia și CS Universitatea Reșița.

Asta după ce în 2018, un an destul de sinuos, din punct al sănătății cu o accidentare la genunchiul stâng, pregătirea i-a fost afectată în mare măsură, antrenându-se la o capacitate normală doar o lună și jumătate în cursul verii precedente. Și așa, în ciuda acestor probleme, mărșăluitoarea albaiuliană a reușit rezultate ce merită apreciate: prezența la Cupa Mondială de marș din China (locul 48, cu timpul o oră 35 de minute și 17 secunde, întrecere unde Mihaela Acatrinei a terminat pe poziția 76, cu 1:44.21) – în luna mai, dar mai ales la Campionatele Europene de atletism de la Berlin, din august, unde unirista a realizat cel mai bun timp al carierei (o oră 33 de minute și 39 de secunde), clasându-se pe poziția a 19-a în proba de 20 kilometri marș.

Electrica Furnizare Discount

*Noul barem, “probă de foc”!

Noile reguli de calificare la Campionatele Mondiale s-au înăsprit considerabil, aduc un barem mult mai greu de îndeplinit (o oră 33 de minute și 30 de secunde), pragul coborând cu două minute și jumătate în privința timpului. Cupa Europei la marș (19 mai, în Lituania, la Alytus) și Campionatul Mondial de Atletism (27 septembrie-6 octombrie, în Qatar, la Doha) sunt cele două competiții majore ale anului 2019 la care marșul din Cetatea Marii Uniri speră să aibă reprezentante.

În ultimele trei luni am făcut un tratament bazat pe infiltrații cu plasmă, acum pot să mă antrenez, dar încă mă mai doare genunchiul. Am efectuat un examen RMN, totul este în regulă, însă a apărut un chist în zona genunchiului și resimt dureri din acest motiv”, a menționat Ana Rodean, aflată momentan în cantonament de pregătire la Băile Felix. Astfel, oportunitățile de obținerea a timpului de calificare la Campionatele Mondiale din Qatar sunt Campionatul Balcanic de Marș din Grecia (20 aprilie), un Grand Prix la Bekecsaba (22 aprilie) sau Cupa Europei, din luna mai, din Lituania.

“Nu va fi deloc ușor să realizez baremul, aș putea spune chiar că este dificil. Sper să fiu sănătoasă, asta contează în primul rând, să îmi reușească pregătirea. Am obținut cel mai bun timp al carierei în vară, la Berlin, în condițiile în care problemele de sănătate nu mi-au dat pace în 2018 și ar trebui să-l îmbunătățesc cu 9 secunde”, a încheiat Ana Rodean, debutantă în 2016, la Rio de Janeiro, în arena olimpică, scopul său fiind bifarea și a Jocurilor Olimpice din 2020, din Japonia, de la Tokyo.

Publicitate

Sport

FOTO: Reprezentanții CS GreenFit Alba Iulia, rezultate excelente la naționalele de culturism și fitness

Publicat

în

Rezultate excelente au obținut reprezentanții CS GreenFit Alba Iulia la recenta ediția a Campionatului Național de Culturism și Fitness ce a avut loc la Sibiu. Competitorii pregătiți de reputatul specialist Lucian Nicolescu au reușit să urce în trei rânduri pe podium, Delia Maria Praja fiind campioană națională, Răzvan Ion Gabriel – medaliat cu argint, iar Iulian Sipu – cu bronz.

Dar iată rezultatele:*locul 1: Delia Maria Praja, Women’s Bikini, 172 cm; *locul 2:  Răzvan Ion Gabriel, Men’s Physique, 182 cm; *locul 3: Sipu Iulian, Men’s Physique, 176 cm; *locul 4: Larisa Bleanda, Women’s Bikini, 160 cm.

“Larisa Bleanda este foarte mulțumită de a fi finalistă la prima participare, Delia Praja a câștigat categoria după medalia de bronz de la Campionatul Balcanic, iar Iulian Șipu și Răzvan Ion, cu care de 4 ani suntem obișnuiți să cucerească medalii la toate competițiile naționale și internaționale la care participă, și-au atins obiectivul și de această dată. Ceea ce m-a încântat la Răzvan și Iulian, este caracterul puternic de care au dat dovadă în ultima vreme. Pe durata acestei pregătiri, Iulian a avut cu adevărat parte de vremuri grele. Iar în săptămâna precompetițională, de Răzvan s-au ținut ghinioanele ca scaiul. Retezat de pe picioare de un motociclist neatent, o toxinfectie alimentară, o arsură chimică la nivelul pielii și mașina stricată pe drumul spre concurs. Toate acestea nu i-au mișcat pe cei doi sportivi de pe poziția lor de învingători. Vă felicit, băieți și fete, și mă mândresc cu voi!”, a spus Lucian Nicolescu, antrenor de culturism și fitness, președintele CS GreenFit Alba Iulia, cu rezultate impresionante la nivel național, drept dovadă fiind faptul că este preparatorul fizic al Federației Române de Tenis.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Sport

Târnavele Tiur s-a retras din Liga a 4-a, după numai 3 etape și va juca în… Liga a 5-a!!!

Publicat

în

Târnavele Tiur s-a retras din Liga a 4-a după numai 3 etape și va activa în Seria a 2-a a Liga a 5-a!!! Primită la cerere în cel de-al 4-lea eșalon, echipa din localitatea componentă a municipiului Blaj și-a încheiat rapid aventura, întrucât era departe de rigorile Ligii a 4-a.

A suferit trei înfrângeri în tot atâtea jocuri, 0-4 cu Inter Unirea (acasă), 0-6 la Săsciori și 0-7 cu Performanța Ighiu (la Cergău). Fără a marca, Târnavele era „lanterna roșie” cu un golaveraj 0-17 și adversarul ideal pentru rotunjirea golaverajului. În consecință, rezultatele anterioare vor fi anulate, iar Liga a 4-a va continua cu 15 formații, urmând ca în fiecare rundă să stea câte o echipă, prima fiind Hidromecanica Șugag.

Pentru a nu pierde o echipă, AJF Alba a decis să o reprimească în Liga a 5-a, repartizând-o în Seria a 2-a, ce avea inițial 11 formații, iar duminică are meci pe terien propriu cu Voința Beldiu, tot la Cergău, de la ora 11.00, în runda inaugurală.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Sport

FOTO: Răzvan Burleanu, președintele FRF, în vizită de lucru în Alba, la Sebeș, Cugir și pe „Cetate”

Publicat

în

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a fost prezent în aceste zile în județul Alba. Împreună cu Gabriel Bodescu, secretarul general-adjunct al FRF, și Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, șeful fotbalului autohton a făcut o vizită de lucru în această zonă, în fapt o luare a pulsului în teritoriu înaintea alegerilor de anul viitor, practic un start al campaniei electorale.

Miercuri seara oficialii FRF au trecut pe la Sebeș și Cugir, unde s-au întâlnit cu reprezentanții echipelor LPS Sebeș și Metalurgistul Cugir dar și cu autoritățile locale, pentru ca ulterior să ajungă pe Stadionul “Cetate” din Alba Iulia, unde la întâlnire au fost prezenți persoane implicate în fotbalul județean și membrii afiliați, respectiv AJF Alba, AFC Unirea Alba Iulia, CS Ocna Mureș, CS Municipal Unirea Alba Iulia sau Student Sport Alba Iulia. În cursul dimineții de joi, Răzvan Burleanu, însoțit de Cristian Petropulos, Mihai Țîra și Mihai Dăscălescu, a fost prezent la Consiliul Județean Alba și Primăria municipiului Alba Iulia, pentru întrevederi cu aleșii județeni și locali.

Răzvan Burleanu a fost ales în 2014 în funcția de președinte al FRF, preluând funcția de la Mircea Sandu ce ocupase postul suprem din FRF din 1990. Al doilea mandat l-a obținut în 2018, când l-a surclasat pe Ionuț Lupescu, iar în primăvara anului viitor sunt iarăși alegeri. Ca un rezumat, dincolo de discuții de principiu legate de situația fotbalului românesc în această perioadă marcată de pandemia de coronavirus, a fost aprofundată tema fotbalului juvenil, respectiv revigorarea acestui sector, atât de important.

Electrica Furnizare Discount

“Am dorit să ne dăm seama exact care este situația fiecărui club, social și sportiv, în acest context al pandemiei, și cum ar trebui să individualizăm programele de asistență dinspre FRF. În noua strategie tehnică a FRF unul dintre piloni este cel care își propune eliminarea clasamentelor și rezultatelor în competițiile la nivel de copii până la 14 ani, lucru care-l implementăm în această toamnă, dar și competiții noi care-și propun un scouting de la vârste cât mai mici, la Under 13, cu acel campionat al Speranțelor și selecționate județene. În ceea ce privește fotbalul din Alba îmi doresc să se continue acest proces investițional, astfel ca în viitor să fie și alți jucători care să-i urmeze lui Nicolae Stanciu”, a explicat Burleanu pentru o parte a mass-media din Cetatea Marii Uniri.

Din Comitetul Executiv al FRF face parte, din august 2017, Mihai Dăscălescu, oficialul divizionarei terțe AFC Unirea Alba Iulia, din postura de reprezentant al celui de-al treilea eșalon.

Sursa foto: AJF Alba

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare