Rămâi conectat

Economie

Dorin Nistor: Milioane de euro accesate de societăţi din Alba prin POSDRU. Vezi cine a beneficiat de finanţare.

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Organismul  Intermediar Regional  pentru  Programul Operaţional  Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane – OIRPOSDRU finanţează proiecte care au ca specific activităţi de consiliere, consultanţă, formare profesională, instruire, recalificare, promovarea incluziunii sociale sau promovarea reinserţiei pe piaţa muncii. Finanţarea maximă pe care o poate primi un proiect prin acest program este de 5 milioane de euro. Pentru Alba, Sibiu, Braşov, Harghita, Mureş şi Covasna, biroul POSDRU funcţionează la Alba Iulia şi este condus de Dorin Nistor, fost şef al Gărzii Financiare Alba. În anul 2011 la POSDRU Regiunea Centru au fost semnate 97 de contracte pentru tot atâtea proiecte. Din cele 97 au rămas 94, după ce trei dintre acestea au fost reziliate din cauza nerespectării termenelor sau procedurilor. Aceşti beneficiari de bani europeni au depus în anul 2011, un număr de 255 de cereri de rambursare în valoare de peste 22 de milioane de euro (95.661.461 de lei) dintre care, în afară de 2, care se află încă în curs de verificare, toate au fost plătite. Principalii beneficiari de bani europeni prin POSDRU din judeţul Alba sunt: Asociaţia PAKIV ROMÂNIA; Fundaţia PAEM ALBA; Asociaţia AS 2001 ALBA IULIA; Fundaţia Umanitara Progpers Aiud; Universitatea „1 Decembrie 1918″ Alba Iulia; Municipiul Alba Iulia; SC AMD SERVICES SRL; SC SWOT SRL; SC INDUSTRIAL EUROSTAR SRL; Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia-AIDA; SC LTL Documentary SRL; SC CONTACT IMPEX SRL OCNA MURES; SC Ascendis Team SRL; S.C.SYSCO MANAGEMENT S.R.L.; SC CELLA INVEST SRL; SC DAD Expertise SRL; Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba. De departe Asociaţia PAKIV ROMÂNIA, cu circa 36 milioane de lei, este beneficiarul celor mai mari sume de bani din Fondul Social European.
În 20 februarie Comisia Europeana a emis o decizie de întrerupere a termenului de plată pentru cererile în curs din POSDRU. Ca răspuns, Guvernul României a dat asigurări  că bugetul dispune de fonduri pentru ca finanţarea să fie asigurată în continuare. “Dacă întreruperea va fi câteva luni bune ne putem pune problema unor dezangajări de fonduri”, a spus ministrul Afacerilor Europene. Dacă CE nu va decide în luna martie reluarea plăţilor există chiar posibilitatea blocării plăţilor pe o perioadă de minim şase luni, conform procedurilor.

Bogdan PRESECAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Coduri de reduceri pentru haine fitness – economisește fără a compromite stilul (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Să îmbrățișăm un stil de viață activ nu înseamnă doar să ne menținem corpul în formă, ci și să ne îngrijim sănătatea mintală și fizică în moduri care ne încântă. Știu că și pe tine te preocupă să găsești echipamentele potrivite pentru activitățile sportive, dar te asigur că poți face acest lucru fără să-ți golești […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea