Dor de fotbal sub Drăgana! Căpitanul Metalurgistului Cugir, Tudor Șaucă: “De la 15 ani nu am avut așa vacanță”

Campionatul actual în Liga a 3-a a fost înghețat prin decizia Federației Române de Fotbal, astfel că, până la toamnă când este prevăzută reluarea eșalonului terț, echipele vor rămâne cu un singur meci disputat în 2020, acela din runda inagurală a returului!

O situație greu de acceptat pentru fotbaliști, care au avut de înfruntat despărțirea intempestivă de “sportul rege”, blocarea activității, izolarea, dar și problemele financiare ce au afectat majoritatea cluburilor la acest nivel competițional. Tudor Șaucă, micuțul fotbalist de bandă dreapta de sub Drăgana, spune că această pauză forțată își va pune apăsat amprenta, mai ales din punct de vedere fizic. “Un singur meci disputat în 7-8 luni o să se simtă când vom începe pregătirea în perspectiva următorului sezon. Totul depinde de organismul fiecăruia, dar o să apară probleme.”, a spus Șaucă, cel care a preluat la Metalurgistul Cugir banderola de căpitan după ce “veteranul” Lucian Itu a făcut pasul spre banca tehnică, devenind antrenor principal din vara trecută.

ELIT

*”Este ca și cum ai avut o accidentare gravă”

Șaucă este unul dintre cei mai apreciați fotbaliști ai grupării cugirene, pentru care a înscris de 3 ori în acest campionat, suporterii admirând modul în care “ară” flancul drept. “Ce-a fost mult a trecut! Sincer, în martie, când s-a întrerupt campionatul, nu-mi închipuiam că nu o să mai jucăm. S-a exagerat cu restricțiile, din punctul meu de vedere, în privința fotbalului și mă gândesc doar la aglomerația existentă în magazine, cu sute de oameni ce se înghesuie într-un spațiu închis”, a spus Tudor Șaucă.

Practic un jucător ce activează la nivelul Ligii a 3-a va ajunge să strângă aproape 9 luni fără meciuri oficiale, cu excepția acelui joc disputat în luna martie, câtă vreme stagiunea următoare este prevăzută să înceapă la finele lunii august. “De la 15 ani nu am avut așa vacanță lungă, de 3-4 luni. Este ca și cum ai renunțat temporar la fotbal sau începi activitatea după o accidentare gravă, gen ruptură de ligamente, Doamne ferește”, a declarat Tudor Șaucă.

Mihail David - 2020

*”Echipele serioase o să-și revină”

O să fie repercursiuni din pricina pandemiei. Echipele amatoare o să devină… mai amatoare, iar echipele serioase o să-și revină după această perioadă ciudată”, a precizat fotbalistul originar din Baru Mare (Hunedoara), ce a trecut și pe la CNS Cetate Deva, Arieșul Turda, Jiul Petroșani sau FC Hunedoara. Venit în iarna anului 2017 la Metalurgistul, Șaucă este unul dintre cei mai vechi echipieri al “roș-albaștrilor”, fiind depășit la acest capitol doar de Itu, Șuteu sau Bold. A ajuns la finalul înțelegerii cu Metalurgistul, însă vrea să continue la cea mai bine clasată dintre conjudețene (locul 4 în momentul întreruperii sezonului) pentru că: “sunt lucruri bune la Cugir și oameni care merită să rămân”.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...