Rămâi conectat

Curier Județean

Doi bărbați arestați preventiv pentru înșelarea mai multor producători de cereale din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Urmare a reținerilor făcute, marți, de polițiștii de investigare a criminalității economice din IPJ Alba în dosarul privind faptele de înșelăciune a căror victime au fost mai mulți producători de cereale din județul Alba, doi bărbați de 41 si 50 de ani, din județele Constanța și Călărași vor fi cercetați în stare de arest preventiv.

”Judecătoria Blaj a emis pe numele lor mandate de arestare preventiva, pentru 30 de zile pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Față de ceilalți doi reținuți (bărbați de 41 și 31 de ani, din județul Constanța), Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, pentru complicitate la înșelăciune”, transmite reprezentantul IPJ Alba.

La data de 19 februarie 2019, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, au efectuat 7 percheziţii, în municipiile Bucureşti (1), Constanţa (5 ) şi Călăraşi (1), la locuinţele a 6 persoane bănuite de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată şi la sediile societăţilor comerciale administrate de aceştia.

CITEȘTE ȘI VIDEO/ UPDATE: PERCHEZIȚII în Alba, București, Constanța și Călărași pentru înșelăciune în comerțul cu cereale. 7 producători au fost păgubiți cu peste 400.000 de lei 

Din cercetări a rezultat faptul că, în luna noiembrie 2018, cele 6 persoane ar fi indus în eroare 7 producători de cereale din judeţul Alba, folosindu-se de calitatea falsă de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale şi ar fi contractat cumpărarea de cereale, iar pentru a crea convingerea persoanelor vătămate că s-a achitat contravaloarea acestora, le-ar fi prezentat ordine de plată, întocmite on line, emise pe un cont bancar ce aparţine unei alte societăţi comerciale care nu avea lichidităţi.

Prejudiciul cauzat celor 7 păgubiţi a fost estimat la 413.834 lei.

De la locaţiile perchiziţionate, poliţiştii au ridicat documente contabile, telefoane mobil şi cartele SIM despre care există indicii că ar fi fost folosite în activitatea infracţională. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea