Rămâi conectat

Sport

Divizionarele terțe din județ și-au fixat reunirile | Industria Galda, cea mai grăbită formație din Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dacă vremea o va permite, startul returului în Liga a 3-a, ediția 2018-2019 se va da în 1-2 martie, când este prevăzută, în Seria a 4-a, etapa a 16-a, prima din partea secundă a campionatului.

După sezonul de toamnă, unul dezamăgitor pentru reprezentantele județului Alba, în care rezultatele au fost departe de pretenții și așteptări, este de așteptat ca în primăvara fotbalistică conjudețenele să prezinte o cu totul altă față. Obiectivele sunt clare: Industria Galda și CS Ocna Mureș să evite retrogradarea (deși pentru ultima este extrem de dificil), Metalurgistul Cugir să rămână în calculele luptei la promovare, iar Unirea Alba Iulia să urce cât mai sus în ierarhie, să schimbe impresia lăsată în tur, când și-a propus să atace Liga a 2-a, dar a naufragiat în anonimat.

*Luni, 14 ianuarie, încep găldenii

Se anunță o iarnă interesantă în fotbalul județean și plină de evenimente, mutări între combatante, dar și posibile modificări pe bancile tehnice (a se citi Mihai Manea, care e posibil să continue la Ocna Mureș, dar sunt șanse să preia și pe Unirea Alba Iulia). Revenind la reluarea pregătirilor, cea mai grăbită dintre echipele din Alba este Industria Galda, cealaltă grupare din Alba ce iernează în subsol. Ocupanta poziției a 14-a în ierarhie își va relua activitatea luni, 14 ianuarie, astepându-se concretizarea câtorva transferuri surpriză sub comanda lui Paul Ciucă.

Următoarea pe lista echipelor ce dau startul pregătirilor invernale este CS Ocna Mureș, “lanterna roșie” a Seriei a 4-a, formația ce are numai șanse ce țin de domeniul miracolului de a rămâne în eșalonul terț, în condițiile în care are un singur punct în chimir. Astfel, antrenorul Mihai Manea va “suna goarna” marți, 15 ianuarie (sau probabil miercuri, 16 ianuarie), dată când este prevăzut întâiul antrenament din 2019. Teoretic ocnamureșenii aveau fixată pe hârtie o amplă campanie de achiziții, menită să crească șansele de evitare a retrogradării, de roadele negocierilor din această perioadă depinzând în proporție covârșitoare și rămânerea lui Manea la cârma grupării din orașul salin.

*În 21 ianuarie, Metalurgistul Cugir și Unirea Alba Iulia

Inițial, respectiva dată (luni, 14 ianuarie) era trecută și în dreptul celorlalte două formații “albaneze”, Metalurgistul Cugir (locul cinci la finele turului) și Unirea Alba Iulia (locul nouă), însă, în cele din urmă, ambele au decis să-și prelungească vacanța cu încă o săptămână și să înceapă preparativele în vederea returului doar luni, 21 ianuarie, cu șase săptămâni înaintea reluării sezonului (de pildă în 2018 s-a amânat starul returului din pricina vremii).

Gruparea de sub Drăgana va încerca să aducă jucători, în condițiile în care achizițiile verii trecute nu și-au dovedit eficiența (plecând I. Tătaru, L. Tudor, B. Lemac și Vaștag), cugirenii având în plan în această iarnă efectuarea unui cantonament centralizat, dar nu la domiciliu.

Nu este deloc liniște în această perioadă la formația din Cetatea Marii Uniri, asta întrucât uniriștii au probleme financiare (nu s-au achitat decât parțial salariile din tur, blocate după înfrângerea de la Reșița). De această chestiune, a asigurării bugetului pentru retur, se leagă toate planurile “alb-negrilor”, o soluție fiind vânzarea juniorului R. Ivan la Concordia Chiajna, în Liga 1. Din acest motiv, al crizei ce a început să bântuie Unirea Alba Iulia, este în suspans și problema băncii tehnice. Conform clauzei din contract, se poate renunța la antrenorul Adrian Bicheși, care nu și-a îndeplinit obiectivul asumat, o clasare pe locurile 1-4 la finele turului, însă mutarea trenează (discuțiile cu Mihai Manea), existând posibilitatea ca uniriștii să abordeze sezonul de primăvară tot cu “principalul” cu care au încheiat anul 2018


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea