Rămâi conectat

Actualitate

Discuţii între asistenţii medicali din Alba pe tema discriminării

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba a găzduit în 25 aprilie o întâlnire a asistenţilor medicali din Alba Iulia, şi nu numai,  în cadrul proiectului „E-nursing: program de instruire în tehnologia informaţiei a asistenţilor medicali, în contextul informatizării sistemului sanitar”. S-au diiscutat mai multe teme de interes şi s-a prezentat „Manualul de bune practici pentru combatere discriminării în sistemul de sănătate”, redactat în acest proiect realizat sub egida Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

Proiectul „E-nursing: program de instruire în tehnologia informaţiei a asistenţilor medicali, în contextul informatizării sistemului sanitar” s-a desfăşurat în 32 de judeţe şi a cursat 4.000 de asistenţi medicali. Potrivit conducerii Spitalului Judeţean Alba, la Alba Iulia  56 de persoane au luat parte la aceste întâlniri.

Un alt obiectiv specific al acestui proiect a fost şi schimbarea atitudinii faţă de pacienţii din grupurile sociale vulnerabile dar şi combaterea discriminării la locul de muncă. Astfel, se încearcă combaterea discriminării faţă de persoanele de anumite etnii sau faţă de anumiţi pacienţi care suferă de boli precum SIDA.

„Sunt persoane care simt că evoluţia în carieră le-a fost îngreunată din anumite motive discriminatorii. Aceste teme sunt foarte sensibile şi din această cauză s-a considerat necesară realizarea un Manual de bune practici. Acest manual va rămâne şi la OAMGMAMR filiala Alba şi va putea fi consultat de persoanele care se simt discriminate la locul de muncă  pot acţiona pentru rezolvarea situaţiei”, a spus managerul proiectului, Vergilia Florea


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea