Rămâi conectat

Sport

Dinamo Moscova – Volei Alba Blaj, start dificil în competiţia supremă | Mâine, debut în a doua ediţie de Champions League pentru echipa din “Mica Romă”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dinamo Moscova - Volei Alba Blaj 5Repartizată în cea mai dificilă grupă din actuala ediţie a Champions League, Volei Alba Blaj, campioana României, dispută miercuri, 14 decembrie, de la ora 18.00 (ora României, în direct la Digi Sport 3) primul său joc în Grupa B, în deplasare cu puternica formaţie din Rusia, Dinamo Moscova, o adevărată forţă.

Pătrunsă între primele 16 formaţii de pe “Bătrânul Continent”, formaţia din “Mica Romă” este pentru al doilea an consecutiv reprezentanta ţării noastre în competiţia supremă, o postură onorantă pentru o urbe ce a apărut pe harta voleiului autohton abia acum 5 ani, în vara anului 2011. „Este într-adevăr o grupă foarte grea, de foc, cu două echipe aspirante la Final Four, Dinamo Moscova şi Volero Zurich, dar rămânem consecvenţi filosofiei noastre de joc. Vrem să fim cât mai aproape de adversarele noastre, să dăm 100 la sută pe teren, să facem spectacol şi să profităm de fiecare şansă pe care o vom avea în această competiţie”, a precizat antrenorul Darko Zakoc. Este singurul meci pe care Volei Alba Blaj îl va disputa în acest an în Champions League, celelalte jocuri fiind la începutul anului viitor.

*Sergiu Ştefănescu: “Trebuie să fim încrezători, nu avem nimic de pierdut”

Volei Alba Blaj este în mijlocul unui program istovitor şi vine după primul eşec al sezonului, 2-3 în derby-ul cu CSM Bucureşti, confruntarea din Champions League fiind urmată de întâlnirile cu Unic Piatra Neamţ (sâmbătă, Divizia A1) şi CSM Tîrgovişte (marţi, 20 decembrie, Supercupa României). “Dinamo Moscova este o forţă a voleiului european, dar asta nu înseamnă că nu putem să-i punem probleme. Meciul de debut în Champions League este unul foarte greu, noi trebuie să uităm rapid jocul cu CSM Bucureşti, pentru că Liga Campionilor este o altă competiţie”, a precizat preşedintele Sergiu Ştefănescu. Volei Alba Blaj a plecat ieri, din Bucureşti spre capitala Rusiei şi va reveni în ţară joi, când aterizarea este prevăzută la Cluj-Napoca. “Nu avem nimic de pierdut şi mergem cu încredere la Moscova, în dorinţa de a evolua dezinvolt, la un nivel cât mai înalt. Este un meci în care ne dorim să prestăm cel mai bun volei posibil, dispută în care fiecare fată trebuie să joace pentru orgoliul său şi pentru echipă”, a conchis Ştefănescu.

*Colosul din Moscova

Cele două formaţii s-au întâlnit şi în stagiunea de debut a Blajului în Champions League, când Dinamo Moscova s-a impus în două rânduri în minimum de seturi. Comparativ cu sezonul anterior, formaţia rusă şi-a păstrat staff-ul tehnic şi în proporţie covârşitoare efectivul valoros de jucătoare, diferenţa fiind dată de faptul că în faţa echipei conduse de Darko Zakoc stă acum campioana en-titre a Rusiei, după ce anul trecut Dinamo Moscova era vicecampioană. Dinamo Moscova este, fără îndoială, cea mai titrată echipă pe care o va întâlni Volei Alba Blaj în grupele Ligii Campionilor la volei feminin. Înfiinţată în 1926, Dinamo Moscova este una dintre cele mai puternice formaţii din Rusia şi fosta Uniune Sovietică. Este de 14 ori campioană a URSS, de 11 ori a câştigat Cupa Campionilor Europeni şi de patru ori a cucerit Cupa Uniunii Sovietice. În 1992 echipa s-a desfiinţat, însă a fost reînfiinţată în 2004. În noul format, Dinamo Moscova are patru titluri de campioană a Rusiei, ultimul chiar în 2016, trei Cupe ale Rusiei, opt titluri de vicecampioană a Rusiei, iar pe plan european s-a calificat de două ori în finala Ligii Campionilor (2007 şi 2009). În acest an, s-a calificat în primele 6 echipe din Liga Campionilor şi este principala favorită a grupei pentru accederea în etapa superioară a întrecerii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea