Rămâi conectat

Sport

Dinamo București – Volei Alba Blaj 0-3 | Echipa din „Mica Romă”, lider cu maximum de puncte după 7 partide

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a trecut și al 7-lea val, impunându-se în deplasarea cu Dinamo București, scor 3-0 (25-21, 25-22, 25-16), contând pentru Divizia A1 la volei feminin.

Formația din «Ștefan cel Mare» nu s-a predat fără luptă, oferind o replică dârză mult mai valoroasei oponente. În primul set s-a mers cap la cap până la 19-19, pentru ca blăjencele să preia conducerea și să se desprindă. Al doilea parțial a început în nota de dominare a gazdelor ce au avut 7-4 și 11-7, însă oponentele și-au ridicat nivelul, au egalat la “15” și s-au desprins la o diferență liniștitoare (18-15, 20-16, 21-17). În ultimul set, echilibrul a fost prezent numai până la 9-8, urmând o serie de 8 puncte adjudecate de ardelence, ce s-au impus după 73 de minute de joc (Victoriia Russu, cele mai multe puncte, 16, urmată de Olga Strantzali, cu 12).

O partidă cu o favorită certă a fost tranșată în minimum de seturi de vicecampioana României, ce are în acest sezon 9 victorii din tot atâtea dispute, în trei competiții diferite.În fapt a fost un duel între sigurele echipe din voleiul feminin autohton pregătite de Stevan Ljubičić. În 2019, după 3 ani petrecuți la Blaj, în postura de secund al lui Darko Zakoc, sârbul a preluat Dinamo București, iar în vară a devenit „principal” al grupării blăjene, după ce pregătise și formația masculină a clubului din Ștefan cel Mare, cu care a luat Cupa României.

 

Miercuri, la Sibiu, de la ora 18.00, în Sala „Transilvania” este returul cu Vasas Óbuda Budapesta, în “16”-imile de finală ale Cupei CEV (în primul meci, în Ungaria, Blajul a învins cu 3-1). Până la finele anului în competiția internă mai sunt 4 jocuri, după cum urmează: *etapa a 8-a: Volei Alba Blaj – Rapid București (sâmbătă, 27 noiembrie, în Sala „Timotei Cipariu”, ora 18.00); *etapa a 9-a: Știința Bacău – Volei Alba Blaj; *etapa a 10-a: Volei Alba Blaj – SCM Craiova; *etapa a 11-a: CSM Târgoviște – Volei Alba Blaj.

Volei Alba Blaj: Andra Artin – 5 puncte, Nađa Ninković – 6, Olga Strantzali – 12, Victoriia Russu – 16, Jovana Kocić – două, Slađana Mirković – 7, Andreea Ispas – libero; au mai intrat Gergana Dimitrova – un punct, Milica Ivković – libero, Sorina Miclăuș, Jovana Cirković – un punct, Daiana Roman – 4, Iarina Axinte, Ștefania Cheluță, Noemi Moldovan.

Foto: Volei Alba Blaj (facebook)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea