Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Din vara viitoare, CSO Cugir va deveni CS Metalurgistul Cugir! Gruparea “roș-albaștrilor”, continuatoarea brandului “Metalurgistul”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fotbalul de sub Drăgana se mândrește cu faptul că echipa locală este cea mai longevivă din Alba pe a treia scenă a fotbalului românesc, gruparea “roș-albaștrilor” bifând al 8-lea campionat consecutiv în Liga a 3-a.

Însă, din vară, în ediția 2020/ 2021, formația cugireană evoluează sub denumirea de CSO Cugir, o mutare care a surprins pe cei apropiați de fenomen, obișnuiți cu titulatura consacrată de Metalurgistul Cugir. Este doar o soluție temporară, de tranziție, urmând ca din campionatul viitor formația să se numească CS Metalurgistul Cugir. “Am cesionat, în intersezon, activitatea de la Metalurgistul către Clubul Sportiv Orășenesc, însă nu ne-am încadrat, din punct de vedere al timpului, în calendarul prevăzut de FRF pentru astfel de chestiuni”, a explicat Călin Mureșan, directorul CSO Cugir.

Așadar, a fost doar o soluție de moment pentru formația condusă de Lucian Itu, ce a încheiat anul pe locul secund în Seria a 9-a a eșalonului terț, cu șanse reale de a disputa barajul de promovare în Liga a 2-a. CSO Cugir iernează la două puncte de fotoliul de lider ocupat de Unirea Dej, ce are avans de două puncte, conjudețenii ratând șansa de a urca pe prima poziție, după remiza internă, 3-3 cu Sănătatea Cluj, în ultima reprezentație a anului. În consecință, după formalitățile juridice de rigoare, din sezonul următor se va reveni la denumirea clasică cu care microbiștii au fost obișnuiți.

“În primăvară vom relua procedura, iar numele clubului se va modifica în scopul perpetuării brandului fotbalistic. În principiu, toată documentația este pregătită, trebuie doar să obținem acordul unei comisii specializate din cadrul Prefecturii Alba și apoi să tranmitem modificările către Federația Română de Fotbal. Vorbim practic un club care va prelua palmaresul, culorile etc, fiind continuatorul clubului ASM Metalurgistul Cugir înființat în 1939”, a mai adăugat oficialul cugirean.

*Metalurgistul, nume de legendă fotbalistică

În descursul istoriei echipa a evoluat timp de 20 ani consecutiv în Liga a 2-a fiind una dintre cele mai longevive formații ale eșalonului secund, ultima prezență fiind în 1992/ 1993. În anul 2004 din motive financiare echipa s-a desființat, dar după 5 ani, a apărut CSO Cugir, care se mândrește cu promovarea din 2013, în barajul de la Oradea, 4-0 cu Rapid Jibou (Sălaj). Au urmat 7 stagiuni notabile pe a treia scenă, cu Cugirul vector de stabilitate în Alba în planul performanțelor fotbalistice, după cum urmează: *2013/ 2014 – locul trei (Seria a 5-a); *2014/ 2015: locul doi (Seria a 4-a); *2015/ 2016: locul trei (Seria a 4-a); *2016/ 2017: locul doi (Seria a 5-a); *2017/ 2018: locul patru (Seria a 5-a); *2018/ 2019: locul cinci (Seria a 4-a); *2019/ 2020 (întreruptă din pricina pandemiei): locul patru (Seria a 5-a).

Ultima promovare în “Divizia B”, cum se numea atunci, s-a produs în ediția 1989-1990, când Metalurgistul Cugir a câștigat Seria a XI-a, din care mai făceau parte Metalul Aiud, Soda Ocna Mureș și Energia Sebeș, la o diferență confortabilă (41 de puncte, iar Industria Sârmei Câmpie Turzii – 34). Ultima promovare a unei echipe din județ pe a doua scenă a avut loc în stagiunea 2000/2001 și a fost reușită de Minaur Zlatna (în serie cu Soda Ocna Mureș și Metalurgistul Cugir).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea