Rămâi conectat

Actualitate

Din luna iulie, Guvernul ar putea reduce la jumătate impozitul pe venitul microîntreprinderilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Impozitul pe venitul microîntreprinderilor, obligatoriu de la începutul acestui an, ar putea fi scăzut de la 3% la 1,5% începând cu luna iulie, Ministerul Finanţelor Publice derulând un studiu de impact, la propunerea ministrului pentru IMM şi mediul de Afaceri, Maria Grapini, după cum anunță MEDIAFAX.

Eu cred că argumentele şi analizele noastre au fost convingătoare. Ministerul Finanţelor face acum studiu de impact pentru reducerea acestui impozit de la 3% la 1,5% (…) Cota de 1,5% mi se pare mai etică, mai ales că din februarie impozitul pe cifra de afaceri este obligatoriu. Interesul meu este să colectez, dar şi să le dau şansa să se dezvolte, să crească şi să intre ulterior într-o altă categorie de impozitare„, a declarat ministrul arătând că în trecut s-au încasat sume foarte mici din impozitul pe microîntreprinderi, iar o reducere a acestui impozit ar duce la o conformare şi la o transparenţă mai mare din partea acestor firme, care vor vedea un prim pas dinspre fisc.

Grapini susţine că o astfel de abordare s-a avut în vedere şi la nivelul firmelor din servicii, unde s-au derulat analize pe patru sectoare: hoteluri şi pensiuni, restaurante, cafenele şi service-uri auto. Se doreşte o impozitare pe cod CAEN, care să fie corelată cu randamentul din fiecare industrie şi cu vadul comercial.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL se află în creștere, în timp ce AUR înregistrează o scădere, dar rămâne pe poziția secundă.

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL se află în creștere, în timp ce AUR înregistrează o scădere, dar rămâne pe poziția secundă Conform sondajului, cu 46,6% din intenția de vot la europarlamentare este alianța 46,6%, pe locul secund este AUR cu 16,7%, iar pe locul trei, Alianța Dreapta Unită cu 13,8%. Comparativ cu luna precedentă, Alianţa PSD-PNL […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea