Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

DIICOT și BCCO Alba Iulia au destructurat o rețea de traficanți de țigări

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia si S.C.C.O. Hunedoara efectuează 54 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Hunedoara, Suceava, Bihor şi Timiş.

Acţiunea vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 54 de persoane, membrii grupării obţinând beneficii financiare substanţiale din comercializarea ilegală de ţigarete provenite din contrabandă.

Liderii grupării sunt membrii familiei Petrișor, din zona Văii Jiului, care, utilizând o societate comercială pe care o deţin în localitatea Vulcan, aprovizionează întreaga zonă cu importante cantităţi de ţigarete provenind din Republica Moldova, Serbia şi Ucraina.

Membrii grupării utilizează autovehicule având elemente de caroserie şi şasiu modificate, prin confecţionarea unor compartimente secrete, pentru transport şi distribuie ţigaretele fie stradal, în zone aglomerate, în pieţe agroalimentare, fie prin intermediul unor societăţi comerciale care desfăşoară activităţi de comerţ aparent legale.

Pentru descinderile la cele 54 de imobile de pe raza judeţelor Hunedoara (45), Timiş (2), Arad (2), Suceava (4) şi Bihor (1) au fost mobilizați 140 de poliţişti şi 60 de luptători din trupele speciale de intervenţie rapidă ale poliţiei.

În cadrul activităţilor de investigare efectuate până acum în dosar, au fost realizate nouă capturi ale unor transporturi ilicite făcute de membri grupării, respective 150 de baxuri de tigarete (1.500.000 tigarete). De asemenea, au fost indisponibilizate un autotir, trei autoutilitare şi o remorcă auto folosite la transportul ţigărilor.

Membrii grupării se ocupau cu introducerea în ţară în mod ilicit a unor importante cantităţi de ţigarete pe care le depozitau în spaţii ascunse. Ulterior, acestea erau transportate pe rutele Suceava-Cluj-Petroşani, Timişoara-Caransebeş-Haţeg Petroşani, Arad-Deva-Petroşani, Oradea-Deva-Petroşani şi distribuite în pieţe ori prin intermediul magazinelor deţinute în principalele localităţti din Valea Jiului (Petroşani, Lupeni, Vulcan, Uricani, Aninoasa şi Petrila).

Ca mod de operare, pentru transportul ţigărilor membrii grupării foloseau autovehicule având elementele de caroserie şi şasiu modificate prin crearea unor compartimente secrete pentru ascunderea ţigaretelor. De asemenea, de cele mai multe ori, aceştia se deplasau ca antemergători în faţa autovehiculelor în care erau transportate ţigările de contrabandă.

Din anchetă a rezultat că, în perioada februarie-iulie 2012, gruparea a introdus în ţară şi comercializat ilicit aproximativ 550 de baxuri de ţigarete (5.500.000 tigarete), prejudiciul total fiind de aproximativ 2.500.000 de lei.

În cauză, a fost începută urmărirea penală faţă de 60 de persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire, aderare, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată cu produse accizabile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea