Rămâi conectat

Ştirea Ta

Diferiţi, dar compatibili…

Publicat

în

lStil de viaţă: tu – matinală, el – pasăre de noapte – Vă întălniţi doar între două treburi: tu abia te-ai întors de la serviciu şi vrei să te prăbuşeşti pe canapea, iar el nu-şi găseşte starea. Sau, tu încerci să dormi, iar el se uită la ştirile de la miezul nopţii… în linişte. Pot apărea probleme? Da! Un stil de viaţă total opus (şi nu vorbim de situaţiile temporare sau independente de voinţa voastră, cum ar fi turele de noapte de la serviciu) poate ruina anumite aspecte ale vieţii de cuplu. Poate că vă iubiţi, dar nu veţi găsi niciodată timpul pentru a comunica. Avantaje: plictiseala nu ar trebui să fie o problemă pentru voi, aşa ocupaţi cum sunteţi. Ceea ce este extrem de important: evitarea rutinei este aproape mereu un lucru pozitiv, pentru că menţine la cote maxime erotismul dintre voi. Dezavantaje: poate fi foarte frumos, o vreme, să vă întâlniţi pe fugă, să faceţi dragoste pe furat, ca doi amanţi, să vă căutaţi şi să vă doriţi. Dar e o situaţie foarte puţin practică atunci când vreţi să construiţi o relaţie şi mai stabilă sau să faceţi un copil. Astfel încât va trebui să faceţi un compromis. Cu atât mai mult cu cât copiii au nevoie de un stil de viaţă stabil şi de reguli. Soluţie – Dacă pur şi simplu nu reuşiţi să vă sincronizaţi programul, încercaţi cel puţin să vă creaţi spaţii şi câteva ore comune, în care să faceţi împreună lucrurile care vă plac amândurora, în egală măsură.
lFire: tu – ursuză, el – jovial (sau invers) – Pentru tine, casa ta ar trebui să fie un port la mare. Iar pentru el, ar fi de ajuns doar două farfurii şi două pahare. Sau, din contră: el invită toată „gaşca” să vadă meciul de fotbal la voi, în timp ce tu stai închisă în dormitor. Avantaje: o relaţie între două persoane cu un caracter diferit, poate fi foarte distractivă, pentru că, să fim sincere: atunci când trăieşti lângă o persoană identică, e foarte plictisitor! Toate pot funcţiona ca la carte cu o singură condiţie: la bazele acelui cuplu trebuie să existe un proiect de viaţă comun. Dezavantaje: deseori, auzim invocat ca motiv de divorţ „nepotrivirea de caracter”. E adevărat că, în timp, aceste diferenţe ale felului de-a fi pot crea adevărate probleme. Pasiunea poate dispărea în timp şi cei doi pot ajunge să nu se mai suporte. Iată de ce au nevoie de capacitate de adaptare. Soluţie – în loc să încercaţi să vă schimbaţi, amintiţi-vă ce v-a plăcut atât de mult la celălalt, la început. Şi, dacă uneori comportamentul lui te scoate din minţi, spune-i-o direct.
lAspect fizic: tu – minionă, el – înalt (sau invers) – Diferenţele de natură fizică sunt cele care au preocupat cel mai puţin experţii în probleme de cuplu. Atâta vreme cât vă plăceţi reciproc şi vă doriţi în continuare, nu are nicio importanţă dacă tu ai un metru jumătate şi el doi metri. Sau invers. Sau că tu ai 45 de kilograme şi el a depăşit suta. Avantaje – fără niciun dubiu, punctul vostru forte este erotismul. Tuturor ni s-a întâmplat să cunoaştem cupluri aparent nepotrivite din punct de vedere somatic dar care, atunci când se văd, fac să sară scântei de pasiune. Pe probleme de „chimie” nu se poate discuta. Dezavantaje: problemele sunt după colţ pentru voi doar dacă diferenţa fizică este determinată de un stil de viaţă diferit. Cazul cel mai întâlnit este greutatea excesivă sau prea scăzută cauzată de modul de alimentaţie sau de obiceiurile contrastante. Mai devreme sau mai târziu, unul dintre voi s-ar putea să-şi dorească alături un tip tonic, şi nu un grăsuţ care se îndoapă fără reţineri; o femeie cu forme normale, şi nu o radiografie. Soluţie: nu asculta criticile care vin din exterior: dacă prietena ta te întreabă dacă nu te simţi stânjenită să ieşi cu acel „dop”, probabil că este invidioasă pe relaţia voastră. Dar dacă partenerul tău e un supraponderal, pune-l la dietă: în fond, e vorba de o problemă de sănătate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Peisaj dezolant pe drumul județean către Poiana Narciselor: „După festival va trebui să treceți pe la service pentru schimbare bucși, pivoți, planetare, capete de bară”

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Peisaj dezolant pe drumul județean către Poiana Narciselor: „După festival va trebui să treceți pe la service pentru schimbare bucși, pivoți, planetare, capete de bară”

În cursul acestui weekend, între 21-22 mai, după o pauză de doi ani cauzată de pandemia de COVID-19, va fi organizată o nouă ediție a tradiționalei „Serbări a Narciselor” de la Negrileasa.

CITEȘTE ȘI: 21 – 22 mai: Serbarea Narciselor de la Negrileasa 2022. PROGRAMUL evenimentelor

Potrivit imaginilor postate în mediul online de un cetățean din Alba, drumul județean, de 5 kilometri, dintre Întregalde și Mogoș este într-o stare deplorabilă, plin de gropi sau în caz de ploaie, noroi.

Elit - Gustul Desăvârșit

„În acest weekend Consiliul Județean Alba vă așteaptă la festivalul Narciselor de pe Muntele Negrileasa. La întoarcere va trebui să treceți pe la service pentru schimbare bucși, pivoți, planetare, capete de bară. Sună a ironie dar suntem o întreagă comunitate care ne stricăm mașinile în 5 km de drum județean dintre Întregalde-Mogoș. Rugăm Consiliul Județean să viziteze tronsonul cu pricina și să constate starea drumului. Mulțumim anticipat.

P.S. Va rog dacă tot vă stricați mașinile pentru narcise să nu lăsți nici un plastic în ploaia cu narcise, la anu ne așteaptă iarăși verde”, a transmis cetățeanul în mediul online.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

ȘTIREA TA| O mașină „tunată” scoate peri albi locuitorilor unei străzi din Alba Iulia: „Un derbedeu cu cotețul lui din o mie nouă sute toamna”

Publicat

în

ȘTIREA TA| O mașină „tunată” scoate peri albi locuitorilor unei străzi din Alba Iulia: „Un derbedeu cu cotețul lui din o mie nouă sute toamna”

Locuitorii de pe Calea Moților din municipiul Alba Iulia sunt exasperați de zgomotele, ca niște explozii, provocate de un șofer teribilist care face foarte mult zgomot cu mașina lui tunată.

„După așa zisa expoziție de tunning din acest an din Alba Iulia, s-au înmulțit mașinile “tunate” (mulți dintre acești copii cu mașinuțe cred că tunning înseamnă să faci foarte mult zgomot cu o tobă de eșapament necorespunzătoare). Locuiesc pe Calea Moților și un anume derbedeu cu un seat negru din o mie nouă sute toamna, face furori în fiecare seară cu cotețul lui de mașină, emitând zgomote deranjante, niște explozii.

Am întrebat un polițist de la rutieră pe stradă dacă așa ceva este normal și mi-a răspuns că l-au tot oprit, dar efectiv nu au ce să îi facă. Sau poate ar trebui să ne facem singuri dreptate că în evul mediu, zic și eu. E plin trotuarul de pavele mobile pe Calea moților…poate îi zboară ”din greșeală” neghiobului vreo pavelă în parbriz”, ne-a transmis omul exasperat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Această problemă nu este singulară, și în alte cartiere locuitorii plângându-se de zgomotele teribiliștilor cu mașini tunate. Șoferii și motocicliștii care fac un zgomot exagerat în trafic sunt taxați cu 4 sau 5 puncte de amendă, între 580 și 725 de lei, dacă sunt opriți în trafic. Dincolo de amendă însă, dacă agenții de circulație sesizează că este imposibil să reduci zgomotul, s-ar putea să te lase și fără certificatul de înmatriculare al vehiculului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Noaptea muzeelor la Biblioteca Batthyaneum: Zeci de oameni nemulțumiți de întreruperea vizitării după ce au stat câteva ore la coadă

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Noaptea muzeelor la Biblioteca Batthyaneum: Zeci de oameni nemulțumiți de întreruperea vizitării după ce au stat câteva ore la coadă

Zeci de oameni care au venit la Noaptea Muzeelor să viziteze Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, au fost nemulțumiți de faptul că vizitarea a fost întreruptă pe parcursul unui concert desfășurat în exterior.

Oamenii spun că după ce au stat mai multe ore la coadă, li s-a transmis că vizitarea bibliotecii se va întrerupe în timpul concertului orchestrei de cameră „Harmony of Sounds”. Deși aceștia le-au spus organizatorilor că acest lucru nu este trecut în programul evenimentului, li s-ar fi răspuns că deși nu scrie pe site că se întrerupe, acest lucru se subînțelege.

Grupul care a fost mai vocal a fost lăsat să intre, însă nu se știe ce se va întâmpla cu restul, destul de mulți, rămași afară.

Elit - Gustul Desăvârșit

Biblioteca ar trebui să fie deschisă pentru vizitare timp de 5 ore, de la 18.00 la 23.00.

UPDATE: „Inițial, da, ne gândeam să facem pauză, că oamenii să fie atenți la concert, însă în 5 minute s-a schimbat totul, ne-au atras atenția oamenii și am zis că au dreptate”, a transmis Cristian Mladin, șef birou al Bibliotecii Batthyaneum, filiala Bibliotecii Naționale a României.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare