Diferiţi, dar compatibili…

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

lStil de viaţă: tu – matinală, el – pasăre de noapte – Vă întălniţi doar între două treburi: tu abia te-ai întors de la serviciu şi vrei să te prăbuşeşti pe canapea, iar el nu-şi găseşte starea. Sau, tu încerci să dormi, iar el se uită la ştirile de la miezul nopţii… în linişte. Pot apărea probleme? Da! Un stil de viaţă total opus (şi nu vorbim de situaţiile temporare sau independente de voinţa voastră, cum ar fi turele de noapte de la serviciu) poate ruina anumite aspecte ale vieţii de cuplu. Poate că vă iubiţi, dar nu veţi găsi niciodată timpul pentru a comunica. Avantaje: plictiseala nu ar trebui să fie o problemă pentru voi, aşa ocupaţi cum sunteţi. Ceea ce este extrem de important: evitarea rutinei este aproape mereu un lucru pozitiv, pentru că menţine la cote maxime erotismul dintre voi. Dezavantaje: poate fi foarte frumos, o vreme, să vă întâlniţi pe fugă, să faceţi dragoste pe furat, ca doi amanţi, să vă căutaţi şi să vă doriţi. Dar e o situaţie foarte puţin practică atunci când vreţi să construiţi o relaţie şi mai stabilă sau să faceţi un copil. Astfel încât va trebui să faceţi un compromis. Cu atât mai mult cu cât copiii au nevoie de un stil de viaţă stabil şi de reguli. Soluţie – Dacă pur şi simplu nu reuşiţi să vă sincronizaţi programul, încercaţi cel puţin să vă creaţi spaţii şi câteva ore comune, în care să faceţi împreună lucrurile care vă plac amândurora, în egală măsură.
lFire: tu – ursuză, el – jovial (sau invers) – Pentru tine, casa ta ar trebui să fie un port la mare. Iar pentru el, ar fi de ajuns doar două farfurii şi două pahare. Sau, din contră: el invită toată „gaşca” să vadă meciul de fotbal la voi, în timp ce tu stai închisă în dormitor. Avantaje: o relaţie între două persoane cu un caracter diferit, poate fi foarte distractivă, pentru că, să fim sincere: atunci când trăieşti lângă o persoană identică, e foarte plictisitor! Toate pot funcţiona ca la carte cu o singură condiţie: la bazele acelui cuplu trebuie să existe un proiect de viaţă comun. Dezavantaje: deseori, auzim invocat ca motiv de divorţ „nepotrivirea de caracter”. E adevărat că, în timp, aceste diferenţe ale felului de-a fi pot crea adevărate probleme. Pasiunea poate dispărea în timp şi cei doi pot ajunge să nu se mai suporte. Iată de ce au nevoie de capacitate de adaptare. Soluţie – în loc să încercaţi să vă schimbaţi, amintiţi-vă ce v-a plăcut atât de mult la celălalt, la început. Şi, dacă uneori comportamentul lui te scoate din minţi, spune-i-o direct.
lAspect fizic: tu – minionă, el – înalt (sau invers) – Diferenţele de natură fizică sunt cele care au preocupat cel mai puţin experţii în probleme de cuplu. Atâta vreme cât vă plăceţi reciproc şi vă doriţi în continuare, nu are nicio importanţă dacă tu ai un metru jumătate şi el doi metri. Sau invers. Sau că tu ai 45 de kilograme şi el a depăşit suta. Avantaje – fără niciun dubiu, punctul vostru forte este erotismul. Tuturor ni s-a întâmplat să cunoaştem cupluri aparent nepotrivite din punct de vedere somatic dar care, atunci când se văd, fac să sară scântei de pasiune. Pe probleme de „chimie” nu se poate discuta. Dezavantaje: problemele sunt după colţ pentru voi doar dacă diferenţa fizică este determinată de un stil de viaţă diferit. Cazul cel mai întâlnit este greutatea excesivă sau prea scăzută cauzată de modul de alimentaţie sau de obiceiurile contrastante. Mai devreme sau mai târziu, unul dintre voi s-ar putea să-şi dorească alături un tip tonic, şi nu un grăsuţ care se îndoapă fără reţineri; o femeie cu forme normale, şi nu o radiografie. Soluţie: nu asculta criticile care vin din exterior: dacă prietena ta te întreabă dacă nu te simţi stânjenită să ieşi cu acel „dop”, probabil că este invidioasă pe relaţia voastră. Dar dacă partenerul tău e un supraponderal, pune-l la dietă: în fond, e vorba de o problemă de sănătate.

USR - Alegeri parlamentare 2020
PMP - Alegeri parlamentare 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419