Rămâi conectat

Ştirea Ta

Diferiţi, dar compatibili…

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

lStil de viaţă: tu – matinală, el – pasăre de noapte – Vă întălniţi doar între două treburi: tu abia te-ai întors de la serviciu şi vrei să te prăbuşeşti pe canapea, iar el nu-şi găseşte starea. Sau, tu încerci să dormi, iar el se uită la ştirile de la miezul nopţii… în linişte. Pot apărea probleme? Da! Un stil de viaţă total opus (şi nu vorbim de situaţiile temporare sau independente de voinţa voastră, cum ar fi turele de noapte de la serviciu) poate ruina anumite aspecte ale vieţii de cuplu. Poate că vă iubiţi, dar nu veţi găsi niciodată timpul pentru a comunica. Avantaje: plictiseala nu ar trebui să fie o problemă pentru voi, aşa ocupaţi cum sunteţi. Ceea ce este extrem de important: evitarea rutinei este aproape mereu un lucru pozitiv, pentru că menţine la cote maxime erotismul dintre voi. Dezavantaje: poate fi foarte frumos, o vreme, să vă întâlniţi pe fugă, să faceţi dragoste pe furat, ca doi amanţi, să vă căutaţi şi să vă doriţi. Dar e o situaţie foarte puţin practică atunci când vreţi să construiţi o relaţie şi mai stabilă sau să faceţi un copil. Astfel încât va trebui să faceţi un compromis. Cu atât mai mult cu cât copiii au nevoie de un stil de viaţă stabil şi de reguli. Soluţie – Dacă pur şi simplu nu reuşiţi să vă sincronizaţi programul, încercaţi cel puţin să vă creaţi spaţii şi câteva ore comune, în care să faceţi împreună lucrurile care vă plac amândurora, în egală măsură.
lFire: tu – ursuză, el – jovial (sau invers) – Pentru tine, casa ta ar trebui să fie un port la mare. Iar pentru el, ar fi de ajuns doar două farfurii şi două pahare. Sau, din contră: el invită toată „gaşca” să vadă meciul de fotbal la voi, în timp ce tu stai închisă în dormitor. Avantaje: o relaţie între două persoane cu un caracter diferit, poate fi foarte distractivă, pentru că, să fim sincere: atunci când trăieşti lângă o persoană identică, e foarte plictisitor! Toate pot funcţiona ca la carte cu o singură condiţie: la bazele acelui cuplu trebuie să existe un proiect de viaţă comun. Dezavantaje: deseori, auzim invocat ca motiv de divorţ „nepotrivirea de caracter”. E adevărat că, în timp, aceste diferenţe ale felului de-a fi pot crea adevărate probleme. Pasiunea poate dispărea în timp şi cei doi pot ajunge să nu se mai suporte. Iată de ce au nevoie de capacitate de adaptare. Soluţie – în loc să încercaţi să vă schimbaţi, amintiţi-vă ce v-a plăcut atât de mult la celălalt, la început. Şi, dacă uneori comportamentul lui te scoate din minţi, spune-i-o direct.
lAspect fizic: tu – minionă, el – înalt (sau invers) – Diferenţele de natură fizică sunt cele care au preocupat cel mai puţin experţii în probleme de cuplu. Atâta vreme cât vă plăceţi reciproc şi vă doriţi în continuare, nu are nicio importanţă dacă tu ai un metru jumătate şi el doi metri. Sau invers. Sau că tu ai 45 de kilograme şi el a depăşit suta. Avantaje – fără niciun dubiu, punctul vostru forte este erotismul. Tuturor ni s-a întâmplat să cunoaştem cupluri aparent nepotrivite din punct de vedere somatic dar care, atunci când se văd, fac să sară scântei de pasiune. Pe probleme de „chimie” nu se poate discuta. Dezavantaje: problemele sunt după colţ pentru voi doar dacă diferenţa fizică este determinată de un stil de viaţă diferit. Cazul cel mai întâlnit este greutatea excesivă sau prea scăzută cauzată de modul de alimentaţie sau de obiceiurile contrastante. Mai devreme sau mai târziu, unul dintre voi s-ar putea să-şi dorească alături un tip tonic, şi nu un grăsuţ care se îndoapă fără reţineri; o femeie cu forme normale, şi nu o radiografie. Soluţie: nu asculta criticile care vin din exterior: dacă prietena ta te întreabă dacă nu te simţi stânjenită să ieşi cu acel „dop”, probabil că este invidioasă pe relaţia voastră. Dar dacă partenerul tău e un supraponderal, pune-l la dietă: în fond, e vorba de o problemă de sănătate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Pisici otrăvite cu antigel, în cartierul Lipoveni, din Alba Iulia: ”Într-o lună ne-au murit două animale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Pisici otrăvite cu antigel, în cartierul Lipoveni, din Alba Iulia: ”Într-o lună ne-au murit două animale”

Mai multe pisici au murit în ultimele săptămâni în cartierul Lipoveni din Alba Iulia, cel mai probabil în urma otrăvirii intenționate cu antigel.

Cazul a fost semnalat de un cititor ziarulunirea.ro, care în mai puțin de o lună a pierdut două feline, ambele cu simptome de otrăvire cu antigel.

Elit - Gustul Desăvârșit

Micile animale aveau arsuri grave în cavitatea bucală, ca urmare a ceea ce pare a fi o acțiune de otrăvire concentrată.

Potrivit martorilor, ar fi vorba despre mai multe pisici otrăvite în zonă. Cel mai recent caz a ajuns în weekend la o clinică veterinară din Deva, în speranța că animalul mai poate fi salvat. Din nefericire, eforturile veterinarilor au fost în zadar, pisica nu a supraviețuit.

Nu se știe câte pisici otrăvite sunt în cartier, iar numărul felinelor să fie mult mai mare, ținând cont că în zonă trăiesc și animale fără stăpân, unele dintre ele refugiindu-se în zone greu accesibile, unde e posibil să fi murit.

Stăpânul pisicii otrăvite a declarat pentru ziarulunire.ro că în urma analizelor efectuate la clinica din județul Hunedoara a reieșit că felina a fost otrăvită într-adevăr cu antigel. În baza rezultatelor obținute, acesta urmează să depună și o plângere la Poliția Animalelor, în speranța că vor fi luate măsuri, iar vinovatul va fi tras la răspundere pentru faptele sale.

În România, uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, constituie infracţiune şi se va pedepsi cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Conform unor studii majoritatea cazurilor de otrăvire la animale este cauzat de consumul de antigel. Acesta poate să fie accidental, dar din păcate sunt destul de frecvente și cazurile de otrăvire voită, premeditată.

Majoritatea antigelurilor comercializate conțin etilenglicol, o substanță extrem de toxică pentru orice animal, inclusiv pentru om.

Odată ingerat cauzează insuficienţă renală ireversibilă care în cele mai multe cazuri duce la moarte în doar câteva zile.

În cazul intoxicației cu etilenglicol se pot delimita 3 faze:

-în primele ore (1-12 ore) animalul este letargic, dezorientat, amețit.
-la 12-24 de ore de la ingerare aparent își revine
-după o zi începe să mainfeste semnele insuficienței renale: consumă multă apă, urinează des și mult, vomită, devine foarte letargic. În final manifestă semne nervoase, tremură sau chiar are convulsii, după care intră într-o stare comatoasă și în final moare.

Ce este de făcut?

Dacă ați văzut animalul lingând antigel, adresați-vă imediat medicului veterinar! Primele ore sunt critice pentru salvarea animalului! Cât mai repede trebuie indusă voma pentru a elimina substanța toxică din stomac. Tratamentul cu antidot specific este eficient doar dacă este administrat în primele 3-5 ore. După trecerea acestui timp critic încep să se formeze cristalele tipice, care deteriorează ireversibil rinichii.

În cazul în care trece mai mult timp de la ingerarea “otrăvii” tratamentul este foarte dificil și în cele mai multe cazuri fără nici un rezultat, fără dializă practic nu au șanse de supraviețuire.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA| Cartierul Micești din Alba Iulia, ÎNGROPAT în gunoaie: Containerele pentru sticlă, pline de resturi menajere, ridicate doar o dată pe lună

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cartierul Micești din Alba Iulia începe încet, încet să fie sufocat de gunoaiele neridicate la timp de către firma de salubritate. Containerele pentru sticlă, amplasate în mai multe zone, sunt pline ochi de resturi menajere, care de cele mai multe ori sunt lăsate de oameni și pe jos, iar zilele călduroase fac ca mirosul să fie insuportabil, în special pentru cei care locuiesc în vecinătatea lor.

Situația nu este semnalată pentru prima dată de locuitorii din Micești, dar cu toate acestea persistă și acum. Imagini cu tomberoanele arhipline au fost trimise pe adresa redacției ziarulunirea.ro luni, de către un cititor care are amplasat chiar în fața casei un container pentru ambalaje de sticlă și care este veșnic plin, iar mirosul insuportabil.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cetățeanul acuză faptul că firma de salubritate golește tomberonul respectiv doar o dată pe lună, când deja este prea plin pentru a mai putea fi depozitat ceva în el. Nici atitudinea unora din localnici nu ajută, aceștia aruncând resturi menajere în containerul pentru sticlă sau lăsându-le lângă acesta.

”Dacă le ridicau la timp nu era problemă. Nu știu cine s-a gândit să îl pună chiar în fața casei mele. Nu ne convine să ne miroasă a bere stricată, a vin și a tot felul de prostii. Oamenii nu aruncă doar sticle, nu țin cont și aruncă pe jos tot felul de mizerii, ca la celelalte tomberoane”, spune albaiulianul.

Mai mult, tomberoanele pentru sticlă și hârtie sunt prevăzute cu închizători cu cheie, depozitarea de către oameni putându-se face doar prin locașele de pe capac. Cu toate acestea, majoritatea sunt deschise, ceea ce facilitează aruncarea și altor gunoaie.

Situația este aceeași și la tomberonul amplasat lângă școala din Micești, pe strada Abrudului sau pe strada Zlatnei, în imediata vecinătate a drumului principal.

După ce imaginile au fost postate pe rețeaua de socializare Facebook, lucrătorii firmei Rer-Vest au ridicat în jurul orei 13.00 gunoiul din zona respectivă, dar din păcate oamenii spun că situația se va repeta ca și până acum.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

ȘTIREA TA| SCANDAL în miez de noapte într-un fast-food din Alba. Mai mulți tineri și polițiști, amenințați cu cuțitul de un bărbat: ”Te leg de mașină cu lanțuri și te trag, te omor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

ȘTIREA TA| SCANDAL în miez de noapte într-un fast-food din Alba. Mai mulți tineri și polițiști, amenințați cu cuțitul de un bărbat: ”Te leg de mașină cu lanțuri și te trag, te omor”

Un scandal a avut loc în miez de noapte la Alba Iulia, într-un cunoscut fast-food, unde mai mulți tineri au fost amenințați cu cuțitul de un bărbat.

Incidentul ar fi avut loc în jurul orei 2.00, într-un local de tip fast-food din municipiul Alba Iulia. Potrivit unor surse ziarulunirea.ro, bărbatul era violent și amenința cu cuțitul niște tineri. Acesta ar fi angajat al unei firme care lucrează pe loturile de mobilitate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Martorii ziarulunirea.ro spun că la fața locului au intervenit și polițiștii, iar bărbatul a continuat cu amenințări verbale și la adresa oamenilor legii, cu expresii de genul “Te leg de mașină cu lanțul și te trag”, “Te omor”.

Cei prezenți la incident mai povestesc că agresorul ar fi fost săltat de polițiști.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare