Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Ştirea Ta

Dieta sau exerciţiile? Care variantă este mai eficientă?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Când vine vorba de metodele la care poţi apela pentru a scăpa de kilogramele în plus, părerile sunt împărţite. Unele femei spun că dieta e baza, în timp ce altele sunt de părere că întreţinerea fizică regulată e ideală. Care e mai eficientă? Cu siguranţă o combinaţie între cele două e cea mai potrivită alegere. Iată ce face fiecare:
lTe ajută să dai kilogramele jos – Dieta – Studiile confirmă acest lucru. Metoda cea mai uşoară de a scăpa de kilogramele în plus este printr-o dietă adecvată. Este mult mai uşor să reduci 500 de calorii pe care le-ai consuma la o masă, decât să petreci o oră întreagă la sală şi să te chinui să arzi aceste calorii.
lStimulează energia – Exerciţiile fizice – Persoanele care obişnuiesc să se întreţină şi fac exerciţii zilnice, au un aport de energie mult mai ridicat şi asta pentru că exerciţiile fizice stimulează neurotransmiţătorii energizanţi.
lReduce riscul afecţiunilor de inimă – Dieta – Nutrientul care reduce riscul afecţiunilor de inimă şi care de astfel, nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta, este omega 3. Peştele este o bogată sursă de omega 3 şi consumul de preparate din peşte poate reduce riscul unei afecţiuni de inimă cu până la 64%.
lPrevine diabetul – Exerciţiile fizice – O greutate sănătoasă obţinută prin dietă şi întreţinere fizică, este un puternic inamic care te protejează de riscul diabetului. Dar întreţinerea fizică are un un beneficiu în plus faţă de dietă deoarece în timpul exerciţiilor fizice musculatura consumă glucoza din sânge pe post de combustibil, echilibrând astfel aportul de zahăr din sânge.
lReduce riscul de cancer – ambele – Cu cât lucrezi mai mult, cu atât nivelul de protecţie va fi mai ridicat. O dietă sănătoasă combinată cu intreţinere fizică regulată este tot ceea ce trebuie pentru a te proteja de cancer. 30 de minute de exerciţii zilnice te pot proteja de riscul unor tipuri de cancer, precum cel gastrointestinal şi de plămâni. Acest lucru se explică prin consumul ridicat de oxigen din timpul exerciţiilor, care duce la o oxigenare mai mare a organelor. Ceea ce mănânci are un mare impact nu numai asupra greutăţii tale dar şi a sănătăţii, iar un aport caloric ridicat poate creşte riscul de cancer, afecţiuni ale inimii şi chiar depresia. Alege să mănânci alimente care sunt benefice pentru sănătatea ta.
lÎţi dă o stare de bine – Exerciţiile fizice – Doar 20 de minute de exerciţii intense, sunt de ajuns pentru a-ţi însufleţi starea de spirit pentru următoarele 12 ore. Iar studiile arată chiar că exerciţiile pot fi un remediu benefic în tratarea depresiei. Mai mult, prin întreţinere fizică se produc anumite schimbări la nivel cerebral, care îţi întăresc rezistenţa la stres.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| ACCIDENT rutier la Sebeș: Două mașini s-au „pupat” într-o intersecție

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Sebeș: Două mașini s-au „pupat” într-o intersecție

Un accident rutier s-a petrecut astăzi, 9 august 2022, în municipiul Sebeș, la intersecția dintre străzile Sava Henția și Aleea Parc.

Potrivit cititorului ziarulunirea.ro care a trimis fotografiile pe adresa redacției, evenimentul rutier s-a petrecut din cauza unei neacordări de prioritate.

Poliția nu a intervenit în cazul de față, întrucât șoferii au încheiat o constatare amiabilă al acestui accident.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, nici o persoană nu a fost rănită în urma impactului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Cursă cu „obstacole” în municipiul Sebeș: Lucrările de pe o stradă au devenit un pericol pentru trecători. „Groapa imensă e lăsată nesemnalizată”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cursă cu „obstacole” în municipiul Sebeș: Lucrările de pe o stradă au devenit un pericol pentru trecători. „Groapa imensă e lăsată nesemnalizată”

Lucrările desfășurate pe strada Dorin Pavel din municipiul Sebeș au pus în încurcătură cetățenii din oraș care locuiesc în această zonă.

O femeie din localitate a expus problema în mediul online, printr-un mesaj postat pe pagina sa de socializare.

„Am semnalat in privat Primaria Municipiului Sebes in legătura cu lucrările efectuate pe strada Dorin Pavel, însă nu am primit nici un raspuns.

Elit - Gustul Desăvârșit

De mai bine de doua săptămâni nu mai lucrează nimeni.

Groapa imensa e lăsată nesemnalizată de atunci, pe trotuare abia se poate circula pe jos, nu mai vorbim de intrat cu mașina in curte…”, a fost mesajul postat de femeie, pe pagina sa de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Din lipsă de locuri de parcare, un șofer din Alba a învățat să joace șotron cu mașina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Din lipsă de locuri de parcare, un șofer din Alba a învățat să joace șotron cu mașina

Inspirat de lipsa locurilor de parcare din zona Bulevardului Transilvaniei din Alba Iulia, un șofer din Alba s-a decis să-și oprească autoturismul într-un loc mai aparte.

Așa cum se poate observa și într-o fotografie trimisă de un cititor ziarulunirea.ro pe adresa redacției, șoferul și-a parcat mașina pe locul de șotron amenajat de către autorități pe bulevard.

Numărul limitat de locuri de parcare din orașul nostru i-a împins pe mulți șoferi să devină inventivi, mulți alegând locuri din ce în ce mai neconvenționale.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea