Rămâi conectat

Ştirea Ta

Dieta sau exerciţiile? Care variantă este mai eficientă?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Când vine vorba de metodele la care poţi apela pentru a scăpa de kilogramele în plus, părerile sunt împărţite. Unele femei spun că dieta e baza, în timp ce altele sunt de părere că întreţinerea fizică regulată e ideală. Care e mai eficientă? Cu siguranţă o combinaţie între cele două e cea mai potrivită alegere. Iată ce face fiecare:
lTe ajută să dai kilogramele jos – Dieta – Studiile confirmă acest lucru. Metoda cea mai uşoară de a scăpa de kilogramele în plus este printr-o dietă adecvată. Este mult mai uşor să reduci 500 de calorii pe care le-ai consuma la o masă, decât să petreci o oră întreagă la sală şi să te chinui să arzi aceste calorii.
lStimulează energia – Exerciţiile fizice – Persoanele care obişnuiesc să se întreţină şi fac exerciţii zilnice, au un aport de energie mult mai ridicat şi asta pentru că exerciţiile fizice stimulează neurotransmiţătorii energizanţi.
lReduce riscul afecţiunilor de inimă – Dieta – Nutrientul care reduce riscul afecţiunilor de inimă şi care de astfel, nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta, este omega 3. Peştele este o bogată sursă de omega 3 şi consumul de preparate din peşte poate reduce riscul unei afecţiuni de inimă cu până la 64%.
lPrevine diabetul – Exerciţiile fizice – O greutate sănătoasă obţinută prin dietă şi întreţinere fizică, este un puternic inamic care te protejează de riscul diabetului. Dar întreţinerea fizică are un un beneficiu în plus faţă de dietă deoarece în timpul exerciţiilor fizice musculatura consumă glucoza din sânge pe post de combustibil, echilibrând astfel aportul de zahăr din sânge.
lReduce riscul de cancer – ambele – Cu cât lucrezi mai mult, cu atât nivelul de protecţie va fi mai ridicat. O dietă sănătoasă combinată cu intreţinere fizică regulată este tot ceea ce trebuie pentru a te proteja de cancer. 30 de minute de exerciţii zilnice te pot proteja de riscul unor tipuri de cancer, precum cel gastrointestinal şi de plămâni. Acest lucru se explică prin consumul ridicat de oxigen din timpul exerciţiilor, care duce la o oxigenare mai mare a organelor. Ceea ce mănânci are un mare impact nu numai asupra greutăţii tale dar şi a sănătăţii, iar un aport caloric ridicat poate creşte riscul de cancer, afecţiuni ale inimii şi chiar depresia. Alege să mănânci alimente care sunt benefice pentru sănătatea ta.
lÎţi dă o stare de bine – Exerciţiile fizice – Doar 20 de minute de exerciţii intense, sunt de ajuns pentru a-ţi însufleţi starea de spirit pentru următoarele 12 ore. Iar studiile arată chiar că exerciţiile pot fi un remediu benefic în tratarea depresiei. Mai mult, prin întreţinere fizică se produc anumite schimbări la nivel cerebral, care îţi întăresc rezistenţa la stres.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA: Groapă de gunoi improvizată în Alba Iulia: Mormane de deșeuri pe marginea drumului, în apropierea unor cămine studențești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Groapă de gunoi improvizată în Alba Iulia: Mormane de deșeuri pe marginea drumului, în apropierea unor cămine studențești Deșeuri menajere și alimentare, resturi din construcții, bucăți de mobilier sau saci cu alte gunoaie, dar mai ales o imagine dezolantă! Asta se vede și se simte pe strada Pinului din municipiului Alba Iulia, mai precis în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea