Rămâi conectat

Curier Județean

DGASPC ALBA | Proiectul „Venus”: „Împreună pentru o viață în siguranță”. Atitudine fermă împotriva violenței domestice asupra femeilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

DGASPC ALBA | Proiectul „Venus”: „Împreună pentru o viață în siguranță”. Atitudine fermă împotriva violenței domestice asupra femeilor

25 noiembrie, Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor

În anul 2000, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a stabilit ca în data de 25 noiembrie să fie marcată Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor.

Violența asupra femeilor este unul dintre fenomenele cel mai des întâlnite, fenomen care încalcă drepturile omului și, chiar dacă se depun eforturi susținute din partea autorităților abilitate și a comunității în general, fenomenul violenței domestice asupra femeilor este încă frecvent întâlnit.

Formele de violență asupra femeilor se manifestă acasă, în comunitate (la locul de muncă, la școală, în instituții/unități publice și private etc.), în mediul fizic și în mediul online, fiind întâlnite în toate țările din lume, indiferent de etnie, rasă, vârstă, mediul de proveniență, venit sau nivelul de educație.

Este responsabilitatea noastră, a tuturor (instituțiile statului, societatea civilă, fiecare individ în parte), să adoptăm o poziție fermă, promptă și să ne opune oricărei violențe sau hărțuiri la adresa femeilor.

În acest sens, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba este partener în cadrul proiectului cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, „VENUS – ÎMPREUNĂ PENTRU O VIAȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!” – POCU: 465/4/4/128038, proiect care vizează exclusiv fenomenul violenței domestice asupra femeilor.

Proiectul “VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!” are ca obiectiv general îmbunătățirea și dezvoltarea măsurilor și serviciilor sociale în scopul prevenirii și combaterii violenței domestice la nivel național prin crearea și dezvoltarea unei rețele naționale inovative integrate de locuințe protejate, grupuri de suport și consiliere vocațională, în scopul implementării unui program național de protecție a victimelor violenței domestice și derularea unor campanii privind prevenirea și combaterea violenței domestice.

În cadrul proiectului, DGASPC Alba, a înființat serviciul social – Locuință protejată destinată victimelor violenței domestice, alături de alte două servicii complementare: Grupul de Suport și Cabinetul de Consiliere Vocațională. Aceste servicii se adresează persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, care au calitatea de victimă a violenței domestice în formele prevăzute de lege și în legătură cu toate tipurile de relații familiale, sociale/parteneriale, de rudenie/afinitate pe care victima le are cu celelalte persoane raportat la prevederile art. 5 din Legea nr.217/2003 privind prevenirea și combaterea violenței domestice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Având în vedere amploarea fenomenului violenței domestice asupra femeilor, instituția noastră, pe lângă serviciile de specialitate oferite, îndeamnă comunitatea la sensibilitate, empatie și acțiuni concrete de diminuare a acestui fenomen.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea