Rămâi conectat

Politică Administrație

Dezvoltator imobiliar: Prețul la locuințe în zona Arnsberg din Alba Iulia ajunge la 950 euro pe mp. Proprietarii din Turturica au primit de patru ori mai puțin

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un dezvoltator imobiliar a declarat, marți, la radio Unirea FM, că prețul la locuințele din zona Arnsberg din Alba Iulia ajung la 950 euro pe metru pătrat, în vreme ce proprietarii din blocul Turturica primesc, potrivit evaluărilor, maximum 230 de euro pe mp.

”După părerea mea, din punct de vedere imobiliar, ca unul care lucrează de 17 ani în domeniu și îl cunosc începând de la situații similare din Cluj, m-am informat și în cazul unor orașe din Europa și America, trebuie să știți un lucru cert. Evaluarea unei proprietăți imobiliare nu se face pornind de la cât e de degradată. Toată lumea neavenită care nu știe cum funcționează domeniul își dorește să cumpere în cel mai bun cartier o locuință foarte crezând că o ia la jumătate de preț, nu există așa ceva. Prețul în zona Arnsberg, să știți, oscilează între 850 și 950 de euro pe metru pătrat. La orice fel de locuință. Ei, prin evaluare, au primit 180 – 230 de euro pe metru pătrat. O proprietate imobiliară se poate devaloriza prin degradare până la 20% din valoarea ei, nu se poate devaloriza la 400%. Niciodată nu găsiți în zona respective apartamente cu 10.000 de euro. locuințele au 11 metri pătrați, iar cu cât un apartament are o comparație mai mică, cu atât prețul pe metru pătrat e mai mare”, a spus Mircea Trifu.

De asemenea, consilierul local Mircea Trifu a spus că îi va sprijini pe proprietari cu informații juridice.

El a adăugat că pentru a aplica Legea exproprierii pentru o cauză de utilitate publică trebuie făcută o comisie.

”Inițial s-a spus că se intenționează să se facă o parcare supraterană dar e imposibil pentru că e o singură cale de acces și s-ar crea ambuteiaje. Trebuie verificat dacă este o cauză de utilitate publică. Dânșii au nevoie de un avocat”, a spus Mircea Trifu.

La emisiune a participat și un proprietar al unei locuințe din blocul Turturica, Cornel Stoica. El a spus că nu e de acord cu prețul primit și se va lupta în instanță să nu rămână pe drumuri.

Citește și FOTO/ VIDEO: Proprietarii garsonierelor din ”Turturica” nu acceptă despăgubirile oferite de Primăria Alba Iulia. Vor contesta în instanță sumele stabilite de expert

Citește și VIDEO. Consilier local, discuții cu proprietarii din blocul Turturica din Alba Iulia: ”Mă vor da afară ca pe un câine”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea