Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO. Consilier local, discuții cu proprietarii din blocul Turturica din Alba Iulia: ”Mă vor da afară ca pe un câine”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proprietarii care au rămas în blocul Turturica din Alba Iulia sunt nemulțumiți, în continuare, de sumele oferite, în medie 3.000 de euro, pentru locuințele lor de 11 metri pătrați.

Majoritatea nu vor bani, pentru că sumele oferite sunt prea mici, însă în schimb așteaptă o locuință similară de la primărie, un acoperiș deasupra capului.

Consilierul local Mircea Trifu a participat la discuții cu mai mulți dintre aceștia, pe care le-a filmat.

El opinează că din punct de vedere imobiliar, zona aceasta este una dintre cele mai scumpe din oraș, iar prețul la apartament e în jur de 800 de euro metrul pătrat.

Un proprietar susține că a fost manipulat și nu i se pare normal ca un anumit consiliu să îl scoată afară ”ca pe un câine”.

Oamenii spun că le convin condițiile în care trăiesc că au ”unde să pună capul jos”.

”Suntem de acord să evacuăm, dar să ne dea casă, altceva nu dorim de la dânsul (n.r. primarul Mircea Hava). Să nu ne bage pe toți în aceeași oală că nu suntem la fel, chiar dacă suntem romi”, a spus o femeie.

”Adevăruri cutremurătoare despre ” Turturica”. Am decis să fac acest material, obligat de ceea ce am promis cum că voi fi consilierul tuturor albaiulienilor. M-au emoționat dramatic viețile acestor oameni și voi fi alături de ei, chiar dacă voi pierde simpatia unora dintre voi. Astăzi am decis să ne adresăm instituției „Avocatul Poporului” și să apărăm dreptul constituțional, prin care în România proprietatea este garantată!! Vreau să precizez, încă odată, că mi-am propus în mandatul meu să respect întocmai legea 215 și dincolo de orice, să fiu alături de albaiulieni în orice situație s-ar afla. Merită văzut filmulețul cu toate mărturiile”, a scris Mircea Trifu pe Facebook.

Citește și FOTO/ VIDEO: Proprietarii garsonierelor din ”Turturica” nu acceptă despăgubirile oferite de Primăria Alba Iulia. Vor contesta în instanță sumele stabilite de expert


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea