Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Dezvăluiri INCREDIBILE despre FURTUNA care a îngrozit România. ”Avea o dimensiune ieșită din comun și puterea a două BOMBE ATOMICE”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fenomenul meteorologic care a avut loc la sfârşitul lunii aprilieși care a îngrozit România a fost explicat de Gheorghe Caunei, directorul Autoritatii pentru Administrarea Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor.

Potrivit directorului, în astfel de cazuri, angajații sistemului naţional antigrindină trag în norii cumulonimbus. În acest fel rachetele eliberează iodura de argint în interiorul norului înainte de formarea grindinei. Astfel nucleele sau „pietrele” nu mai pot creşte în dimensiuni şi rămân la dimensiuni reduse şi cad pe pământ fără a produce pagube, potrivit realitatea.net

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Sistemul nostru antigrindină este organizat în unități. Fiecare unitate are, la rândul ei, puncte de combatere. Iar fiecare punct de combatere are mai multe puncte de lansare (de unde se trag rachetele cu iodura de argint – n.red.).

În zona Prahova – la care ne referim acum – sistemul astfel organizat protejează circa 200.000 de hectare de culturi. În după-amiaza zilei de 30 aprilie, a pătruns, mai întâi, în această arie de protecție o celulă pe care noi am neutralizat-o, fără probleme, potrivit procedurilor noastre.

Problema acolo a fost alta. Înainte să intre în zona de protecție – deci înainte să putem interveni asupra lor – trei celule care se apropiau dinspre București s-au unit și au creat o supercelulă. Aceasta avea o dimensiune ieșită din comun și puterea a două bombe atomice”, a declarat Gheorghe Caunei.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători

Bogdan Ilea

Publicat

în

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători Mai multe bănci din România au un program special de interacțiune cu clienții în perioada sărbătorilor pascale.  CEC Bank CEC Bank a luat toate măsurile pentru ca, în zilele care sunt declarate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea