Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Deși a retrogradat în Liga a 4-a, CS Ocna Mureș dorește să continue în eșalonul terț

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CS Ocna Mureș a părăsit eșalonul terț după numai un sezon, un campionat în care “Soda dragă” a fost mai mereu pe ultima poziție în ierarhia Seriei a 4-a. Totuși, oficialii formației ocnamureșene speră ca în următoarea ediție să evolueze tot în Liga a 3-a, făcând demersuri în acest sens către Federația Română de Fotbal.

Astfel, zilele trecute oficialii “alb-albaștrilor” au trimis o cerere la FRF, solicitând să activeze în campionatul viitor, în Liga a 3-a, în limita locurilor disponibile (la fel a procedat și LPS Cetate Deva – o altă echipă retrogradată). CS Ocna Mureș a revenit după 11 ani pe a treia scenă fotbalistică, însă a trăit o stagiune de coșmar, “lanterna roșie” adunând numai 10 puncte (o singură victorie în fața fanilor), având cel mai modest golaveraj, cu cele mai puține goluri înscrise (28) și cele mai multe primite (88). Cu tot acest parcurs dezamăgitor, fotbaliștii au intrat în vacanță cu salariile la zi, neexistând restanțe din acest punct de vedere.

*Primăria rămâne lângă “Soda dragă”

Până în jurul datei de 1 iulie, după ce se vor termina și jocurile de baraj pentru promovarea din Liga a 4-a, între campioanele județene (programate în 15 și 22 iunie) vor aștepta reprezentații echipei din orașul salin un răspuns favorabil dinspre Capitală, asta în condițiile în care din stagiunea următoare FRF impus echipelor depunerea unei garanții financiare cifrate la 20.000 de lei, la acest nivel competițional. “Nu moare fotbalul în Ocna Mureș că a fost această retrogradare. Nu este nimic bătut în cuie, noi suntem deschiși unei oportunități în privința rămânerii în Liga a 3-a, mai ales că Primăria Ocna Mureș și Consiliul Local și-au arătat disponibilitatea de a sprijini în continuare echipa”, a spus Ioan Paul, președintele CS Ocna Mureș.

*Manea rămâne doar în eșalonul terț

De răspunsul la întrebarea verii, “Liga a 4-a sau Liga a 3-a”, depinde și rămânerea antrenorului Mihai Mane pe banca tehnică, dar și structurarea efectivului pentru campionatul următor. Asta în condițiile în care bună parte din lot a avut contracte valabile pe termen scurt, pentru retur, până în 30 iunie 2019, la acest capitol fiind cei înregimentați în iarnă, nume precum Angeru, S. Culda, Beldelean, Coltor, P. Muntean, F. Morar, Cl. Marcu, L. Dan, Goguța, la care se adaugă Cimpoieșu sau Hidișan. “Dacă există perspectiva Ligii a 3-a mai rămân la Ocna Mureș. Trebuie însă să mai așteptăm… Ca și o concluzie legată de stagiunea anterioară, pot spune că am trăit o adevărată experiență ca antrenor, momente cu care nu eram obișnuit în privința rezultatelor”, a explicat Mihai Manea


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea