Rămâi conectat

Curier Județean

Descoperă Rowmania, la Alba Iulia – Pe 25 și 26 iulie, Ivan Patzaichin caută noi campioni la vâslit. PROGRAMUL evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Descoperă Rowmania – competiţia de vâslit în canotci de 10+1, ajunge pentru al treilea an consecutiv la Alba Iulia. Anul acesta se desfășoară într-un format inedit, sub forma unui Festival, pe durata a două zile și include competiția clasică de vâslit în canotci de 10+1, probe de fun rowing, demonstrații de vâslit, spectacol de reconstituire istorică cu daci și romani, torțe, foc de tabără, demonstrație de gătit la ceaun făcută de către daci și romani, degustare, premiere etc.

rowmania”Indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă, alătură-te campaniei noastre și formează echipajul de 11 campioni pentru concursul de vâslit viteză, în canotci de 10+1 locuri. Dacă veţi da curs invitaţiei noastre, vă rugăm să ne transmiteţi confirmarea de participare până pe 24 iulie, la adresa de e-mail [email protected]. Înscrierile se pot face și la fața locului, în ziua concursului. Accesul este gratuit”, transmit organizatorii.

Câştigătorii de la Alba vor intra în finala națională Descoperă Rowmania, care se va desfăşura în cadrul Festivalului Rowmania, pe 30 august, la Tulcea.

Despre competiția de anul trecut citește aici: VIDEO: ”Descoperă Rowmania” – sute de vâslași amatori s-au distrat pe Mureș, la Alba Iulia, alături de Ivan Patzaichin

Program:

Sâmbătă, 25 iulie – zona Podului peste Mureș

16.00 – 17.00 Înscrierea participanților (echipe)
16.30 – 18.00 Demonstrație de vâslit efectuată de Ivan Patzaichin și sesiuni de antrenament
18.00 – 18.30 Stabilirea ordinii de intrare în concurs și ședința tehnică (instructaj)
18.30 – 20.30 Desfășurarea concursului de canotcă 10+1 (pe serii)
21.00 – 23.00 Spectacol de reenactment istoric cu daci și romani, torțe, foc de tabără (luptă cu daci și romani, atac al romanilor de pe podul peste Mureș)

Duminică, 26 iulie

9.00 – 10.00 Sesiuni de antrenamente (echipe)
9.00 – 10.00 Înscrieri la concursul de FUN Rowing (probe distractive de vâslit în echipă)
10.00 – 11.00 Desfășurarea concursului de canotcă 10+1, tragere la sorți (semifinale, finala)
11.00 – 12.00 Desfășurarea concursului de FUN Rowing (pe probe)
12.30 – 13.00 Festivitatea de premiere a concursului de canotcă 10+1 și a concursurilor de FUN rowing
13.00 – 15.00 Demonstrație de gătit la ceaun făcută de către daci și romani, degustare

Descoperă Rowmania – România naturală văzută din barcă este o campanie națională de promovare a patrimoniului național și urmărește descoperirea României naturale, prin promovarea mișcării în aer liber. Obiectivul acestei campanii este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.

Descoperă Rowmania Alba Iulia este un eveniment organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” împreună cu Primaria Municipiului Alba Iulia, cu sprijinul: Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, Clubului Sportiv Unlimited, AQUA Carpatica, Apele Romane, Apa Nova Bucuresti şi Radio Romania. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea