Ziarul Unirea

Descoperă Alba Iulia: de ce să achiziționezi sau să închiriezi o locuință în Capitala Marii Uniri (P)

Orașele mari din țară precum este Bucureștiul, Cluj-Napoca sau Timișoara, oferă, într-adevăr, o varietate de oportunități. Astfel că, tot mai mulți tineri se orientează către aceste orașe, fie în interes de studiu, fie în căutarea unui loc de muncă. Pe de altă partea, acest lucru nu înseamnă că în orașele mici nu poți să găsești ceea ce-ți dorești.

Spre exemplu, Alba Iulia, aflată în zona de sud-vest a Transilvaniei, îți vine în întâmpinare atât cu liniștea pe care o găsești cu greu în marile orașe, cu istorie, cu împrejurimile bogate în peisaje naturale, dar și cu joburi sau prețuri la apartamente sau case pe măsură. Ca să te convingi că merită să-ți cumperi sau să-ți închiriezi o locuință în Alba Iulia, ți-am pregătit câteva avantaje cu care vine acest oraș.

Cu ce te întâmpina orașul de pe malul râului Mureș
  1. Posibilitatea de a lucra remote

Pandemia a determinat tot mai mulți angajați să-și mute birourile acasă. Aceasta este o ocazie bună pentru cei care doresc să câștige un salariu oferit de o multinațională cu sediul în București și, în același timp, să locuiască într-un oraș precum Alba Iulia, unde costurile vieții sunt mult mai mici față de Capitală. În acest moment, spre exemplu, numai pe platforma de recrutare eJobs România sunt disponibile peste 1.000 de joburi remote pentru care îți poți depune candidatura.

ELIT
  1. Prețurile la apartamente sunt accesibile 

Față de Cluj-Napoca, prețurile la apartamente de vânzare în Alba Iulia sau la apartamente de închiriat în Alba Iulia sunt mult mai accesibile. O situație similară este și în cazul în care îți dorești să găsești un teren de vânzare în Alba Iulia pentru construcția unei case. Prețurile acestora sunt de câteva ori mai mici față de Cluj-Napoca sau Sibiu. Pentru a lua cele mai bune decizii în privința închirierii sau achiziționării unei locuințe, poți apela la un agent imobiliar. Spre exemplu, agenția imobiliară RE/MAX din Alba Iulia te poate ajuta să-ți economisești timpul și să-ți găsești locuința potrivită preferințelor tale.

  1. Un loc ideal pentru cei care au copii 

Atunci când apare un copil în viața noastră, ne dorim să-i oferim cele mai bune condiții de viață, o educație pe măsură și să-i înrădăcinăm niște valori sănătoase. Alba Iulia, pe lângă faptul că-ți oferă mai mult timp pe care să-l petreci alături de cei mici, dispune și de creșe, grădinițe, școli primare sau licee. Este un loc numai bun în care să cauți case de vânzare sau case de închiriat, dacă încă nu ești hotărât să te muți definitiv.

  1. Îți poți continua studiile 

Dacă ai copii care doresc să se înscrie la o facultate sau poate chiar tu vrei să-ți continui studiile, trebuie să știi că în Alba Iulia există Universitatea „1 Decembrie 1918”, care-ți pune la dispoziție 5 facultăți la care te poți înscrie. Iată spre ce specializări te poți orienta: Facultatea de Istorie și Filologie, Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Științe Exacte și Inginerești, Facultatea de Drept și Științe Sociale, precum și Facultatea de Teologie Ortodoxă.

ADEZIUNE PLUS ALBA
  1. Ai acces la istorie bogată

Alba Iulia este un oraș plin de istorie, dar în același timp, există și multe clădiri noi, moderne. Cu siguranță te vei îndrăgosti de această combinație între nou și vechi. Câteva dintre locurile pe care le poți vizita imediat ce faci mutarea sunt: cetatea Alba Carolina, Centrul Istoric sau parcul dendrologic, în care poți admira sute de specii de arbori și de plante.

  1. Ai de unde să-ți alegi o locuință potrivită

Atunci când te hotărăști să-ți închiriezi, dar mai ales să-ți cumperi o locuință, este important să iei decizia în funcție de nevoile și preferințele tale. Vei urma să-ți petreci o mare parte din timp acasă, așa că trebuie să te simți confortabil. Vestea bună este că piața imobiliară din Alba Iulia este în plină expansiune. În ultimii ani, s-au tot construit locuințe noi, blocuri și case, din care poți alege, împreună cu specialiștii RE/MAX, o locuință pe măsura așteptărilor tale.

 Alba Iulia este o opțiune bună pentru cei care doresc să locuiască într-un oraș liniștit, dar și cu un bogat patrimoniu cultural. Beneficiile mutării în acest oraș le-am enumerate mai sus, rămâne ca tu să faci primii pași către această schimbare. Poți începe prin contactarea unui agent imobiliar RE/MAX din Alba Iulia, care te va ajuta să-ți alegi locuința potrivită, indiferent dacă vrei să o închiriezi sau să o cumperi.

sursa foto: pexels.com

Tel. 0729.399.891
e-mail: publicitate@unirea-pres.ro

Te-ar putea interesa și:

Anunț demarare proiect – Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor pentru beneficiar SC OPAL DESIGN SRL

Comunicat de presă 06.01.2021 ANUNȚ DEMARARE PROIECT „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

ANUNȚ începere proiect Alba Doner Production SRL, măsura 2: “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”

Comunicat de presă 24.12.2020 ALBA DONER PRODUCTION S.R.L., cu sediul în ALBA, localitatea Alba Iulia, str. Str. LIVEZII, nr. 35… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: EVRA GAZ SRL anunță lansarea proiectului „Creșterea competitivității Evra Gaz SRL-D prin achiziția de utilaje moderne pentru lucrări de pregătire a terenului”

Comunicat de presă lansarea implementării proiectului “ CRESTEREA COMPETITIVITATII EVRA GAZ SRL-D PRIN ACHIZITIA DE UTILAJE MODERNE PENTRU LUCRARI DE… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: Municipiul Alba-Iulia anunță începerea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de locuințe din municipiul Alba Iulia – Lot 1.4

Comunicat de presă Comunicat de presă  18 Decembrie 2020 Municipiul Alba-Iulia anunță începerea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Anunț începere proiect „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru SC LUK DE LUX SRL

Comunicat de presă 04.01.2021 ANUNŢ DE ÎNCEPERE PROIECT  “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: DIROM INTERTRANS SRL anunță lansarea proiectul cu titlul „Dezvoltare Dirom In-tertrans SRL” înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”

Comunicat de presă 30.12.2020 Comunicat de presă demarare proiect DIROM INTERTRANS SRL anunță lansarea proiectul cu titlul ”Dezvoltare Dirom Intertrans… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro