Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Derbyul campionatului la baschet feminin: ICIM Arad – CSU Alba Iulia, o bătălie pentru şefia clasamentului!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ICIM Arad - CSU Alba Iulia4Rivalitatea iscată între CSU Alba şi ICIM Arad în plan baschetbalistic cunoaşte cel mai încins episod, duminică, 9 februarie, de la ora 19.00, în Sala „Victoria” din Arad. CSU a învins la Târgovişte şi-a securizat poziţia secundă, iar echipa lui Fleşeriu i-a administrat campioanei întâiul eşec stagional (74-79). „Împreună vom reuşi” este îndemnul adresat publicului local de jucătoarele lui Jose Araujo, intrarea fiind liberă. „Cu Alba va fi cel mai important meci al nostru jucat până acum în acest campionat. Suntem două echipe care ne cunoaştem foarte bine. Sper să fie sala plină ca în Cupă, suporterii ne dau un plus de energie, sunt al 6-lea jucător”, a spus Jence Rhoads, pentru site-ul oficial al clubului arădean.

*”Gruppo Arnsberg” face deplasarea

În condiţiile acestui joc decisiv pentru locul întâi, echipa lui Miroslav Popov va avea alături şi 20 de suporteri. Galeria „Gruppo Arnsberg” va efectua deplasarea duminică, 9 februarie, plecarea fiind prevăzută la ora 13.30, din faţa Sălii Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

ICIM vine după două înfrângeri la rând şi resimte o presiune enormă în contextul jocului decisiv disputat în faţa unui public vulcanic, dar şi pretenţios. „Va fi o confruntare foarte dificilă, în care noi avem la îndemână o şansă uriaşă de a termina campionatul pe prima poziţie. Ne aşteaptă o luptă împotriva unui adversar ce deţine avantajul terenului propriu şi implicit al fanilor pătimaşi. Am încredere că putem da lovitura şi le voi transmite fetelor că trebuie să joace fără o presiune aparte, suplimentară. Suntem două echipe care ne cunoaştem foarte bine din punct de vedere tactic, nu pot să apară surprize mari”, a declarat antrenorul Miroslav Popov. Tehnicianul grupării din Cetatea Marii Uniri speră o recupereze pe Chadijah Whittington (răcită, a absentat la întâlnirea de miercuri, cu Flying Foxes Viena).

*Arde Sala!

Practic se duelează echipele momentului în baschetul autohton, primele două clasate (ICIM cu un meci mai mult), fiecare cu câte un eşec în ICIM Arad - CSU Alba Iulia20campionat. CSU beneficiază de o oportunitate unică: să învingă contracandidata la titlu şi astfel să-şi netezească drumul spre fotoliul de lider la finele sezonului regulat. În 11 ianuarie, în returul din Cupa României, deţinătoarea titlului a administrat o aspră corecţie oponentei (72-52), dar albaiuliencele s-au revanşat săptămâna anterioară în duelul din CEWL, când au învins la Arad (71-69). De atunci Alba nu a mai pierdut niciun meci din cele 6 disputate pe două fronturi, campionat şi Liga Europei Centrale. Este un joc cât un campionat şi al 5-lea duel direct din acest sezon, scorul fiind 3-2 în favoarea „galben-albastrelor”, întâlnirea fiind o restanţă ce contează pentru etapa a 16-a. În tur, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” s-au impus vizitatoarele cu 67-64.

Foto Ciprian PETCUŢ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea