Rămâi conectat

Sport

Derby pentru fotoliul de lider al Seriei a 9-a la finele turului | CS Hunedoara – Metalurgistul Cugir se joacă sâmbătă

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Hunedoara și Metalurgistul Cugir, primele două clasate în Seria a 9-a a eșalonului terț, despărțite de două puncte, își dispută sâmbătă, ora 15.00, pe Stadionul “Michael Klein”, fotoliul de lider la finele turului Ligii a 3-a.

Cele două combatante fac parte din grupul restrâns al celor 7 echipe de pe a treia scenă ce nu au cunoscut încă gustul eșecului în această ediție după derularea a 8 runde, alături de Dante Botoșani (20 de puncte) – Seria 1, Progresul Spartac (22 de puncte) – Seria a 4-a, CSM Slatina (18 puncte) – Seria a 6-a, CSM Reșița (maximum de puncte) și Pandurii Tg. Jiu (18) – Seria a 7-a. Se a anunță un derby din toate punctele de vedere și tocmai din acest motiv, la solicitarea suporterilor, hunedorenii au devis să mute jocul sâmbătă, în loc de vineri, cum fusese programat inițial. Contracandidatele la șefie, desprinse de restul urmăritoarelor (“roș-albaștrii” sunt la 7 “lungimi” de Viitorul Cluj, ocupanta ultimei trepte a podiumului), sunt pe “căi mari”. Liderul lui Florin Maxim a pierdut singurele puncte stagionale la Ocna Mureș (1-1, în 2 octombrie), iar jocul precedent și-a arătat forța la Ungheni (4-2). Tot de o dispută cu “Soda dragă” se leagă ultima remiză a grupării de sub Drăgana (1-1, în 18 septembrie), de atunci legându-se 4 victorii la rând, inclusiv cel mai clas succes stagional, 3-0 acasă cu Viitorul Cluj în etapa precedentă.

*Mereu meciuri nebune lângă furnale

Ultimul duel direct a fost în 17 aprilie, 0-1 (0-1) sub Drăgana, cu penalty-ul transformat de R. Cristian (26), când amfitrionii se gândeau la barajul pentru promovarea în Liga a 2-a, iar oaspeții la lupta pentru evitarea retrogradare. Un rezultat similar cu o uriașă surpriză, primul joc intern pierdut de trupa lui Lucian Itu, ce nu mai cunoscuse înfrângerea acasă de un an și 7 luni! În campionatul anterior a mai fost un 3-3 de poveste lângă furnale (24 octombrie 2020). Până în prezent pe a treia scenă, au fost trei duble între Hunedoara și Cugir. Cu excepția episodului din sezonul trecut, pe “Arena Cugir” s-au consemnat succese facile ale gazdelor: un 4-0 (1-0) în 29 aprilie 2015 și un 3-1 (2-0) în 16 martie 2019 (ultima victorie cugireană), meci în care au evoluat, printre alții I. Grozav, Șaucă, Vitinha, P. Păcurar, M. Neagu sau Șuteu.

În schimb, lângă furnale, meciurile directe au fost de fiecare dată unele incendiare, cu finaluri dramatice și încărcate de evenimente, răsturnări de situații, evoluții palpitante ale scorului și cartonașe roșii. Mai întâi, în Cupa României, în august 2014, FC Hunedoara a eliminat la loviturile de departajare, scor 5-4 (1-1), ratări G. Goronea și Medeșan, oponenta ce era la primul meci sub comanda lui Dan Mănăilă. Cu Trășcan (fostul echiper al Metalurgistului în primul an petrecut în liga a 3-a, 2013/2014) în teren, hunedorenii au dat lovitura în fața unei echipe ce a evoluat mai bine de 100 de minute în inferioritae (A. Mutu eliminat în minutul 15).

Peste un an, în 31 octombrie 2015, vizitatorii (fără antrenorul Călin Moldovan – suspendat) s-au răzbunat în Liga a 3-a, impunându-se cu 3-2 (1-2), în stil de mare echipă revenind de la 0-2 (Bozian 5, Bloj 33) împotriva formației conduse de Adrian Iencsi. Goșa (38) a dat semnalul deșteptării, iar I. Radu (67, gol contra fostei echipei) și Cîrstean (88) au parafat o victorie realizată în numai zece jucători, Piko (58) fiind eliminat.

Și vin la rând cele două remize de poveste, cu același scor, 3-3. Mai întâi în 8 septembrie 2018, cu actualul antrenor Lucian Itu căpitan al vizitatorilor. Necșulescu (7) a făcut 0-1, dar s-a ajuns la 2-1 prin reușitele lui Marinca (32) și Bloj (38), rezultat consemnat la pauză. Autogolul lui Oct. Ionică (66) a adus egalitatea, însă peste două minute D. Creciunesc a făcut 3-2, egalitatea fiind restabilită în minutul 90 de către Tudor Șaucă, actualul căpitan cugirean.

*Gol al portarului Raț în minutul 90+7

Însă nimic nu poate egala “trhiller”-ul de acum un an, în 24 octombrie 2020, un alt 3-3 (0-1), cu egalarea reușită în minutul 90+7 de portarul advers Florin Raț, fază ce a făcut înconjurul mapamondului. CSO Cugir avea maximum de puncte după 6 runde, dar nu a trecut al 7-lea val, deși a condus cu 2-0 și 3-2. P. Păcurar (11) a deschis scorul, însă la finalul prime reprize portarul Toilă a fost eliminat eronat, s-a dictat lovitură de la unsprezece metri însă abia intrat între buturi R. Opric a apărat execuția lui R. Cristian.

Șaucă (49) a majorat avantajul, însă CS Hunedoara a profitat de avantajul numeric și a egalat în numai 4 minute prin Vasinc (66) și Fl. Iacob (70). Nu au fost ultimele cartușe ale suspansului întrucât Vitinha (89) a transformat un penalty, iar în prelungirile prelungirilor goalkkeperul gazdelor a punctat cu capul! Finalul a fost cu nervii întinși la maximum cu încăierări în tribune și Casian (CSO Cugir) primind “roșu” direct pe banca de rezerve. Ce urmează?…


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea