Rămâi conectat

Sport

Derby „de Alba”, Unirea 1924 Alba Iulia – Industria Galda de Jos 0-2 (0-0) | Radu Andone: „Nu-i o tragedie că am pierdut”, Paul Ciucă: „Schimbările făcute au decis jocul”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

unirea-alba-iulia-industria-galda-11Primul derby județean din Liga a 3-a, la Zlatna, AFC Unirea 1924 Alba Iulia – Industria Galda de Jos a fost tranșat în actul secund, când echipa lui Paul Ciucă și-a materializat experiența superioară prin golurile reușite de Cernea (62) și Frențiu (90+2), ultimul cu o execuție remarcabilă.

Întîiul eșec al „alb-negrilor” în eșalonul terț a însemnat și duelul antrenorilor Radu Andone și Paul Ciucă, ultimul substuindu-l acum două sezoane pe aiudean pe banca tehnică a găldenilor.

*Radu Andone: „Lipsa noastră de experiență a contat”

Am făcut o primă repriză foarte slabă, în a doua am jucat bine spre foarte bine, dar am primit două goluri. Lipsa noastră de experiență și-a spus cuvântul, a fost cheia jocului. Cred că altul era rezultatul dacă îi aveam pe Culda și Matei, am fost obligați să improvizăm în partea stângă„, a comentat Radu Andone.

Citește și: FOTO, LIVE-TEXT, AFC Unirea 1924 Alba Iulia – Industria Galda de Jos 0-2 (0-1) | Cernea și Frențiu au tranșat primul derby „de Alba”

Acesta consideră că este nevoie de timp pentru ca tânăra echipă din Cetatea Marii Uniri să confirme. „Le pot reproșa elevilor mei atitudinea din prima repriză, în a doua am avut și neșansă. Nu-i o tragedie că am pierdut, suntem la început de drum, formăm o echipă pentru viitor. Sper să ne revenim, să facem surpriza la ACS Poli 2, să luăm puncte„, a încheiat aiudeanul.

unirea-alba-iulia-industria-galda-37*Ciprian Selagea, după derby: „Mândru că fac parte din Unirea Alba Iulia”

După jocul pierdut la Zlatna, Ciprian Selagea, căpitanul formației albaiuliene a postat pe o rețea de socializare un mesaj cu multe înțelesuri, în care mijlocașul explică ce înseamnă Unirea Alba Iulia: MÂNDRU că fac parte din această echipă și mai mult decât atât mă simt onorat și responsabil să îmbrac tricoul acestui club unde m- a format ca OM și mai apoi ca „sportiv”, fotbalist e prea mult spus (fără falsă modestie)…Astăzi (n.a. ieri) nu a fost niciun derby, sau un joc cu miză, ci a fost un joc oarecare din campionat, în care țin să- i felicit pe adversari pentru victoria obținută. UNIREA ALBA IULIA reprezintă identitatea multora dintre noi/voi și indiferent în ce Ligă o să evolueze, NU există grad de comparație între acest club și altele din județ, cu tot respectul pentru toate echipele, și jos pălăria pentru ce realizează de câțiva ani încoace. În încheiere, aș putea sa- i răspund unui personaj autohton, dar Tata și Mama mi- au oferit o educație și mult bun simț în așa fel încât nu are rost să mă cobor la asemenea aberații! Capul sus băieți, mergem înainte! Până la urmă e doar o înfrângere, or să mai vină și altele iar pentru asta trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere! HAI UNIREA⚽️ (draga)”

*Paul Ciucă: „Unirea va rămâne fără probleme în Liga a 3-a”

Paul Ciucă a suprins cu formula de start, Baghiu și Vonya – titulari și cu maniera prudentă a abordării derby-ului de pe Ampoi, însă tactica sa a dat roade în actul secund. „Îmi felicit jucătorii, veneam după două jocuri oficiale pierdute, eram cu moralul jos, dar ne-am mobilizat și am câștigat un meci dificil, iar acum așteptăm etapa viitoare revanșa cu Becicherecu Mic„, a explicat Paul Ciucă, antrenor ce nu a dorit să adauge o notă suplimentară de presiune derby-ului județean de pe Ampoi.

Orice victorie contează, dar nu a fost un meci aparte, nu avem rivalități cu Unirea. Soarta jocului s-a decis la schimbări, în sfârșit avem o bancă de rezerve valoroasă, la nivelul titularilor. Le-am și spus jucătorilor care au intrat că pot fi mai importanți decât titularii”, a mai precizat Ciucă.

Tehnicianul Industriei a avut cuvinte de laudă la adresa oponenților. „Unirea este o echipă bună, ambițioasă, bine organizată, ce vrea să arate că merită să fie la acest nivel. Practic au strategia noastră de acum doi ani, mizează pe tineri și o să rămână fără probleme în Liga a 3-a”, a încheiat principalul Industriei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Denisa Mărcuș și Miruna Măda, cicliști din Alba, pe podium la Triada MTB Avrig

Dan HENEGAR

Publicat

în

Denisa Mărcuș și Miruna Măda, cicliști din Alba, pe podium la Triada MTB Avrig Cicliștii din Alba legitimați la CSM Mediaș au realizat rezultate de apreciat la primul concurs de mountain bike din acest an disputată în zona Transilvaniei. Triada MTB Avrig s-a desfășurat pe parcursul a două zile, adresandu-se cicliștilor amatori, dar și celor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea