Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL Sorin Bumb: ”PSD trebuie să respecte votul românilor!”

Publicat

în

Atitudinea PSD-ului din ultimele zile, care se face că nu vede votul românilor, denotă o aroganță ieșită din comun și un cinism groaznic. În loc să plece de la guvernare și să respecte votul românilor, care au arătat clar că s-au săturat de hoția, corupția și lupta contra justiției, promovate de Dragnea și de PSD, partidul-stat ia voința românilor în derâdere. Acest lucru este deosebit de grav pentru că atentează la însăși esența democrației – votul popular. Tratând acest vot ca pe ceva consultativ, facultativ, pe care îl iau seamă doar atunci când le convine, cei de la PSD atacă însăși ideea de democrație și de stat de drept, mergând pe aceiași linie trasată de Liviu Dragnea.

Toată ideea de reformare a PSD, promovată în ultimele zile de oamenii din anturajul lui Dragnea, care acum pozează în disidenți inocenți, este doar butaforie ieftină. Se poate vedea asta din modul în care Carmen Dan este păstrată în funcție,, din modul în care este tratat votul românilor, din propunerea de înlocuire a lui Teodor Meleșcanu cu Titus Corlățean, dar mai ales când ne uităm la grupul de suport chemat să reformeze partidul, compus din Adrian Năstase, Octav Cosmâncă și alți dinozauri ai luptei anti-justiție. În plus, Victor Ponta a primit deja o serie de beneficii importante pentru a se alătura cauzei și pentru a susține, cu paridul său balama, lupta anti justiție condusă de PSD.

Să nu uităm că Victor Ponta este cel care declara după alegerile din 2014, organizate dezastruos de același PSD, când oamenii au stat la coadă ore în șir la secțiile de vot din străinătate, ca și acum, că nu a fost nicio problemă și că oamenii se puneau la rând intenționat, unii și de patru ori, doar ca să se arate la televizor că e coadă. Același Victor Ponta care încă mai trebuie să dea niște explicații despre dezastrul din Colectiv, dar care, cu un cinism tipic pentru PSD, ne dă acum lecții despre reformă și democrație.
Să nu uităm că Titus Corlățean este cel care, din poziția de Ministru de Externe, organizat secțiile de vot din străinătate de la alegerile din 2014 și că el a scăpat de urmărirea penală pentru acest dezastru doar pentru că a fost protejat de partid, care a refuzat să-i ridice imunitatea de senator, pentru a fi anchetat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Să nu uităm nici de înregistrările apărute în presă, de pe vremea când Adrian Năstase era prim-ministru și Rodica Stănoiu, pe atunci ministru de justiție, ducea la ședințele de partid dosarele aflate în cercetare la parchete sau deja intrate pe rolul instanțelor și întreba ce rezoluție trebuie să se dea în fiecare dosar. Iar partidul decidea cum se împarte dreptatea… Să nu uităm nici că Adrian Năstase a fost condamnat și a făcut pușcărie pentru fapte de corupție la nivel înalt, ce au implicat folosirea banilor publici și a instituțiilor statului în campania electorală personală!

Să nu uităm că Octav Cozmâncă a fost șeful de cadre al Comitetului Central al Partidului Comunist Român și șef de sector în cadrul Consiliului de Miniștri în perioada lui Ceaușescu, fiind un birocrat format la școala sovietică, un comunist devotat și un prieten de nădejde al lui Ion Iliescu… De altfel, numele lui Ion Iliescu este singurul care lipsește, până acum, din această “reformă”, cu care PSD a început să ocupe spațiul public, ca să atragă atenția de la cerințelor exprimate prin vot de români și de la condamnarea lui Dragnea. Dar el probabil dă deja sfaturi de acasă, prin telefonul roșu, cuplat direct la sediul de partid din Kiseleff și prin cărătorul de geantă Șerban Nicolae.

Iată, deci, care este reforma pe care o dorește PSD: o întoarcere la epoca Năstase, de dinainte de aderarea României la Uniunea Europeană, cu accente din perioada ceaușistă, de dinainte de Revoluție. Și asta pentru că “reforma” este condiționată de arestarea lui Dragnea și nicidecum de votul românilor!

Deputat PNL de Alba Sorin Ioan Bumb


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Senatul a adoptat ieri cadrul legal ce va permite finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a centralei nucleare de la Cernavodă, făcând astfel încă un pas important spre dobândirea independenței energetice a României. Obiectiv energetic de importanță națională, termocentrala de la Iernut se afla într-un stadiu de execuție de circa 90% dar, din cauza unor probleme ale constructorului spaniol, contractul a fost reziliat și investiția s-a blocat.

În condițiile actuale de criză energetică, marcată de un context geopolitic complicat și imprevizibil, în care invazia rusă în Ucraina are efecte negative asupra întregului sistem energetic european, era necesară identificarea și adoptarea unor soluții legislative care să permită finalizarea în timp util a unor obiective energetice de o importanță deosebită, așa cum este și centrala de la Iernut, care va furniza o importantă cantitate de electricitate în sistemul național. În discuțiile și negocierile pe care le-am avut ieri cu colegii mei senatori, atât în comisiile reunite de specialitate, cât și la votul din plenul Senatului, am căzut de acord să creăm cadrul legal astfel încât, în situația obiectivelor de investiții nefinalizate, de acest tip, entitățile contractante să poată aplica procedura de negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare pentru atribuirea contractelor sectoriale, pentru restul de executat, dacă acesta este de maxim 40% din stadiul fizic aferent proiectului de investiții. Astfel, modificând în Senat Legea 250/2022, de aprobare a OUG 54/2022, care modifica Legea 96/2016, privind achizițiile sectoriale, am flexibilizat cadrul legal privind achizițiile, permițând reluarea lucrărilor la Iernut, unde sperăm ca prima din cele 2×1 unități (215MWe) să fie pusă în funcțiune până la finele anului viitor.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, am introdus și o altă prevedere care se referă la energia nucleară și care va permite Statului Român să atribuie contractul pentru finalizarea centralei de la Cernavodă printr-o procedură de negociere fără invitație prealabilă, indiferent de stadiul fizic de realizare al proiectului de investiții.

Având în vedere că, în mai puțin de 5 ani, reactorul 1 de la Cernavodă, cu o putere de 700 MWh, va intra în revizie și retehnologizare pentru 2 ani, iar din 2029 și reactorul 2 va intra în același proces de retehnologizare, era nevoie de un cadru legal care să răspundă acestei situații de urgență extraordinară, generată de conflictul armat din vecinătatea granițelor României și de criza energetică din Europa. Este bine-cunoscut că licitațiile în România și mai ales procedurile lungi și greoaie de contestare, sunt o mare problemă și fără un astfel de cadrul legal am fi riscat să ne aflăm într-o situație periculoasă, în care licitațiile s-ar fi extins pe ani de zile, iar România nu ar mai fi avut energie suficientă.

Sorin Ioan BUMB,
Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare