Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL Claudiu Răcuci: ”După doi ani de așteptare, persoanele cu handicap grav nu vor mai fi reevaluate periodic”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul PNL Claudiu Răcuci critică în termeni foarte duri întârzierea nepermis de mare cu care Guvernul a decis ca persoanele cu handicap grav să nu mai fie nevoite să se prezinte periodic la comisiile de evaluare a handicapului:

„Au trecut mai mult de doi ani de când eu am propus, printr-un proiect legislativ, ca persoanele care suferă de un handicap grav sau deosebit de grav să nu mai fie nevoite să se prezinte periodic la comisiile de evaluare. Cei care s-au opus proiectului meu au fost tocmai cei din PSD și din ALDE, precum și reprezentanții Ministerului Muncii, care astăzi se laudă că au făcut ”o mare dreptate socială”! Diminuarea birocrației nu este un fapt de mare vitejie la guvernare, ci ar trebui să fie un semn de normalitate!

De ce nu au făcut acest lucru încă de acum doi ani, atunci când au avut proiectul legislativ propus de mine chiar pe masa deciziei parlamentare și au așteptat tocmai până acum, știind că mii de persoane cu handicap grav sunt umilite de birocrația statului român. De ce au acceptat ca oameni aflați în suferință să parcurgă zeci de km până la comisiile județene de evaluare, să stea cu zilele pe la cozile interminabile, ca să demonstreze că boala de care suferă nu se va vindeca niciodată? De ce dau dovadă, prin orice măsură guvernamentală pe care o iau, de un cinism de nedescris? De ce vor să creeze persoanelor vulnerabile senzația că drepturile acestora sunt negociabile?

Vreau să cred că ordinul abia semnat de Ministrul Muncii, prin care persoanele cu handicap grav nu vor mai fi reevaluate periodic, să se pună în practică imediat, chiar de săptămâna aceasta, la nivelul întregii țări. Chiar dacă măsura a întârziat mai bine de doi ani, nu aș vrea să auzim că ea se implementează cu dificultate sau în mod greșit, iar situația persoanelor cu handicap nu s-a schimbat cu nimic!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni, a anunțat primarul Cristian Dan Pașca. Investiția de peste 8 milioane de lei urmează  să fie finalizată în următorii doi ani. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea