Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat Florin Roman, vicepreședinte PNL: Am depus amendamentul prin care salariile din sanatate sa nu mai fie plătite din venituri proprii.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Astăzi, impreuna cu profesorul dr. Florin Stamatian, am depus amendamentul prin care propunem ca majorarea salariilor in sanatate (cu excepția medicilor si a asistenților) sa se facă de la bugetul de stat, nu din venituri proprii.

Este un haos total in sistemul medical. Așadar, spitalele sunt obligate sa taie sumele alocate pentru plata medicamentelor, materialelor sanitare, aparaturii medicale, alimentelor și a utilităților pentru a plăti majorările salariale promise de Dragnea.

Mai mult decât atât, sumele alocate salariilor cresc anual pana in 2022, ceea ce va determina imposibilitatea plății salariilor și a achiziționării de medicamente pentru pacienți. Deja in mai multe spitale din țara pacienții sunt obligati sa aducă medicamentele de acasa. Tot din venituri proprii, spitalele sunt obligate sa achite contravaloarea tichetelor de vacanta și a normei de hrana. Aceasta acolo unde exista venituri proprii, pentru ca nu toate spitalele înregistrează venituri din care sa poata supraviețui.

Managerii de spitale spun ca decizia guvernului va duce la acumularea de datorii impresionante care vor bloca activitatea medicală. In cazul in care sumele pentru salarii nu vor fi preluate la bugetul Casei de Sanatate, spitalele vor intra in colaps financiar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea