Deputat Florin Roman, vicepreședinte PNL: Am depus amendamentul prin care salariile din sanatate sa nu mai fie plătite din venituri proprii.

Astăzi, impreuna cu profesorul dr. Florin Stamatian, am depus amendamentul prin care propunem ca majorarea salariilor in sanatate (cu excepția medicilor si a asistenților) sa se facă de la bugetul de stat, nu din venituri proprii.

Este un haos total in sistemul medical. Așadar, spitalele sunt obligate sa taie sumele alocate pentru plata medicamentelor, materialelor sanitare, aparaturii medicale, alimentelor și a utilităților pentru a plăti majorările salariale promise de Dragnea.

Mai mult decât atât, sumele alocate salariilor cresc anual pana in 2022, ceea ce va determina imposibilitatea plății salariilor și a achiziționării de medicamente pentru pacienți. Deja in mai multe spitale din țara pacienții sunt obligati sa aducă medicamentele de acasa. Tot din venituri proprii, spitalele sunt obligate sa achite contravaloarea tichetelor de vacanta și a normei de hrana. Aceasta acolo unde exista venituri proprii, pentru ca nu toate spitalele înregistrează venituri din care sa poata supraviețui.

Managerii de spitale spun ca decizia guvernului va duce la acumularea de datorii impresionante care vor bloca activitatea medicală. In cazul in care sumele pentru salarii nu vor fi preluate la bugetul Casei de Sanatate, spitalele vor intra in colaps financiar.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...