Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat Claudiu Răcuci: PNL propune primă de 200 de euro/tonă pentru comercializarea produselor agricole românești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În aproape doi ani și jumătate de guvernare mincinoasă PSD-ALDE, producătorii agricoli români nu au primit niciun sprijin real de la statul român, motiv pentru care trei sferturi din mâncarea care ajunge pe mesele românilor provine din importuri.

Dragnea și Tăriceanu exclamă, într-un mod cu totul mincinos și sfidător că ei sunt cei mai mari patrioți, însă vedem cu toții că nu au făcut absolut nimic pentru țara lor și pentru oamenii care își câștigă existența prin muncă.

Dimpotrivă, prin politicile greșite pe care le-au adoptat, au lovit exact în micile afaceri de producție din România. I-au favorizat pe importatori și au șubrezit toate micile afaceri agricole din România. În vreme ce toate statele UE își sprijină producătorii naționali să producă mai mult și să exporte, PSD și ALDE guvernează chiar împotriva întreprinzătorilor din țară, pe care i-a sufocat cu impozite și cu birocrație.

Pentru că PSD și ALDE au demonstrat cu vârf și îndesat că nu au niciun fel de soluții pentru problemele reale ale economiei rurale românești, am propus, alături de colegii mei din PNL, un proiect legislativ prin care producătorii români vor primi o primă de comercializare a produselor de 200 de euro pe tonă. Măsura trebuie să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020 și va fi cel mai puternic sprijin pe care fermierii și producătorii români l-au primit vreodată de la statul român.

Numai ajutați în mod real, producătorii români de produse agro-alimentare vor putea deveni puternici, competitivi, iar România va diminua cantitățile uriașe de mâncare pe care le importă din străinătate. Fără să-i ajutăm pe producătorii români să se dezvolte, degeaba ne lăudăm că avem unul dintre cele mai mari potențialuri agricole din Europa.

Cu prima de 200 de euro pe tonă, producătorul român va putea să-și cumpere utilaje, să-și tehnologizeze producția și să devină mult mai competitiv. Asta, ne dorim – români muncitori, independenți și puternici pe picioarele lor!

Claudiu Răcuci, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dana Nanu, despre indexarea impozitelor locale cu 10,4%: Alba Iulia, e bună doar de plată, nu are dreptul să vorbească

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dana Nanu, despre indexarea impozitelor locale cu 10,4%: Alba Iulia, e bună doar de plată, nu are dreptul să vorbească Pe ordinea de zi a ședinței consiliului local din Alba Iulia din 29 aprilie se află și un proiect privind indexarea taxelor și impozitelor locale pe anul viitor. Acestea vor fi majorate cu 10,4%, rata […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea