Rămâi conectat

Actualitate

Delegație a IPA Regiunea 2 Alba, la Conferinţa Internațională din Slovenia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ipa sloveniaDoi jandarmi,  reprezentanţi ai IPA Regiunea 2 ALBA, au participat recent la a XIV – ediţia a Conferinţei Secţiilor Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor din centrul şi estul Europei. Întâlnirea internaţională s-a desfăşurat în localitatea Kranjska Gora, Slovenia şi a avut ca temă “Salvările montane şi rolul jandarmeriei şi poliţiei în salvările montane”.

Ţara noastră a fost reprezentată de un comitet condus de domnul comisar şef (r) dr. Mircea I. Gherghiţă – secretar general al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor  – Secţia Română. Domnul Alexandru Belaşcu şi domnul Ştefan Duru  au făcut parte din delegaţie, primul în calitate de vicepreşedinte şi al doilea ca secretat al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea 2 Alba. Alături de România au mai participat delegaţii din Cehia, Austria, Germania, Turcia, Ungaria, Rusia, Moldova, Finlanda, Lituania, Letonia, Polonia, Bulgaria, Serbia, Slovacia, Croaţia, Slovenia, iar din partea Biroului Permanent Executiv al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor  a participat domnul Wolfgang Gabrutsch – asistent internaţional trezorier.

Dezbaterile din cadrul conferinţei au urmărit evidenţierea modului de operare a structurilor cu atribuţii pe linia căutării, descoperirii şi salvării victimelor accidentelor montane. În acest sens, şeful echipei de salvatori montani din Kranjska Gora precum şi un ofiţer de poliţie din cadrul Unităţii de Poliţie Montană din Slovenia au prezentat amănunţit modul de acţiune şi de cooperare a structurilor montane pe timpul intervenţiilor din zona de responsabilitate, precum şi demersurile întreprinse pentru prevenirea accidentelor în munţi.

Este prima dată când o delegaţie a Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea 2 Alba participă la această conferinţă internaţională, iar această participare, coroborat cu materialele promoţionale distribuite, apreciem că a dus la promovarea unei imagini frumoase a Judeţului Alba şi la trezirea interesului străinilor de a lua contact cu istoria, cultura, tradiţiile şi frumuseţile naturale ale României”, precizează Ştefan Duru, secretar al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea 2 Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea